Lufthansa cancel·la vols i contractacions i redueix despeses per l'impacte del coronavirus

Ofereix als seus treballadors permisos sense sou per contrarestar l'impacte econòmic

Per

Bolsamania | 26 feb, 2020

Lufthansa ha anunciat que cancel·larà vols i projectes, a més de reduir costos i despeses. Aquest és un dels primers senyals que la indústria de les aerolínies globals està començant a preparar-se per l'impacte del coronavirus.

L'aerolínia insígnia d'Alemanya ja havia cancel·lat prèviament tots els vols de Lufthansa, Swiss i Austrian Airlines cap a i des de la Xina fins al 28 de març. A causa de la situació actual de la demanda de vols des de, i cap a Hong Kong, el grup ha realitzat ajustos de capacitat en aquesta ruta i preveu revisar d'altres rutes. Això suposarà que 13 avions del grup es quedin a terra durant aquesta temporada.

Lufthansa ha assegurat que començarà a retallar en despeses d'administració i cancel·larà alguns projectes en procés. Això sí, afirmen que de moment no planegen que això hagi d'afectar cap lloc de treball. "A les àrees administratives, la marca central Lufthansa reduirà el volum del seu projecte un 10% i el pressupost per a costos de materials un 20%", diu l'empresa.

Amb l'epidèmia ara estenent-se ràpidament a d'altres parts del món, les aerolínies esperen rebre un major impacte sobre les vendes i guanys. Ara com ara, reconeixen que encara no és possible estimar l'impacte esperat del coronavirus sobre els guanys, i que donaran més detalls en aquest sentit el pròxim 19 de març, data prevista per a la presentació dels seus resultats.

PERMISOS SENSE SOU

El grup ha ofert als seus treballadors permisos sense sou amb efecte immediat, com a part d'un paquet de mesures per pal·liar l'impacte econòmic que l'extensió del coronavirus pot tenir sobre el seu negoci. La companyia alemanya ha detallat aquest dimecres que també està examinant la possibilitat d'ampliar les opcions de treball a temps parcial dins dels convenis col·lectius.

A més, el grup ha cancel·lat els cursos de formació d'auxiliars de vol i personal de terra que estaven prevists a partir d'abril, mentre que la contractació dels participants dels cursos en marxa serà ajornada o suspesa, encara que la companyia ha especificat en un comunicat que la intenció continua sent "oferir als participants contractes a llarg termini".

Últimas noticias