Les tarifes de Movistar, Orange i Vodafone són gairebé un 30% més cares que la mitjana

Això es tradueix en un sobrecost de 254,01 euros anuals per a l'usuari

Per

Bolsamania | 02 abr, 2024

Les últimes pujades de preus fan que les tarifes de Movistar, Orange i Vodafone més barates siguin gairebé un 30% més cares que la mitjana, cosa que es tradueix en un sobrecost de 254,01 euros anuals per a l'usuari, segons una anàlisi efectuada per Kelisto.es.

Se'n desprèn que mantenir les tarifes de fibra i mòbil dispararà la factura de més de 13,75 milions de clients en 32,35 milions d'euros al mes.

En concret, els preus se situen un 29,42% per sobre de la mitjana. Cada usuari patirà una pujada mitjana als seus paquets convergents d'un 2,91%: els pitjor afectats són els de Vodafone (+4,35%), seguits dels de Movistar (+2,98%) i Orange (+1,4%).

Tot i això, aquesta xifra, que té en compte l'increment de les ofertes convergents amb fibra i mòbil de les tres companyies, seria encara més gran si tenim en compte que aquests operadors tenen un catàleg flexible que permet afegits, alguns dels quals també s'han vist perjudicats per l'encariment. Per tant, com més tingui contractat l'usuari, més engreixaran els seus rebuts.

El marge d'estalvi entre els preus de les tres grans i la mitjana del sector (254,01 euros, és a dir, un 29,42%) és superior si confrontem els seus plans amb els de les pròpies companyies de baix cost –Lowi, Vodafone yu, Simyo, Jazztel i O2 són filials del trio-, pujant als 266,19 euros (-30,83%).

Deixant de banda els grans grups i concentrant-nos en operadors independents, grup en què entren agents com Digi, Avatel o Finetwork, la finestra d'estalvi fa un nou salt, fins a 385,08 euros (-44,6%).

"En part, les diferències s'expliquen per les condicions allunyades que ofereixen de partida els operadors, més bàsiques fora de les grans televisions. No obstant, ja que l'anàlisi se centra en les propostes més barates, l'usuari té l'oportunitat d'analitzar si li compensa restar alguns avantatges als seus paquets i així retallar despeses, especialment si el seu consum d'Internet i al telèfon no és elevat o si es conforma amb alguns canals de pagament i no necessita els més cars, que inclouen més de 100 canals i tot el futbol", explica Sara Perales, portaveu de Comunicacions de Kelisto.

Últimas noticias