Les elèctriques segueixen caient en borsa: Barclays retalla la valoració d'Iberdrola

Tant la companyia basca com Endesa estan registrant fortíssimes pèrdues

Per

Bolsamania | 16 set, 2021

Les elèctriques segueixen patint en borsa, especialment Iberdrola i Endesa, a causa de les mesures del Govern per abaratir el rebut de la llum, que tindran un gran impacte en el seu compte de resultats.

Barclays ha retallat el preu objectiu d'Iberdrola fins 14,10 euros per acció des dels anteriors 14,70 euros per reflectir aquest impacte, encara que segueix aconsellant sobreponderar el valor, ja que considera la companyia una opció d'inversió molt interessant.

Les accions de l'elèctrica basca es van desplomar gairebé un 6% aquest dimecres davant la incertesa reguladora que han provocat les mesures del Govern, mentre que els títols d'Endesa van cedir més d'un 6%, després d'haver desplomat dimarts més del 5%.

Els analistes de Goldman Sachs qualifiquen el cop de destral de l'Executiu com "un moviment sorprenent" que, segons les seves estimacions, implica una retallada del 5% en el benefici per acció (BPA) "dels operadors tradicionals de 2022 a 2025". I afegeixen que "l'impacte total" al BPA per a aquest període serà d'un "10% de mitjana per a Iberdrola i d'un 15% per a Endesa".

"Aquestes mesures semblen anar en contra del disseny actual de mercat elèctric i semblen un pas cap a una nova regulació parcial de les factures d'energia", afegeixen des del banc nord-americà.

Últimas noticias