Les empreses facturen un 40% menys a l'abril i cauen a nivells de fa 18 anys

Es tracta del major enfonsament des que es duu a terme la sèrie a l'INE

Per

Bolsamania | 24 jun, 2020

La xifra de negocis de les empreses s'ha desplomat un 39,9% el mes d'abril passat respecte al mateix mes de 2019, la seva major caiguda de la sèrie, iniciada el 2002, segons l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial (ICNE) publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb la caiguda d'abril, que gairebé duplica el pitjor registre de la crisi de 2009, les vendes de les empreses encadenen dos mesos consecutius d'importants reculades a conseqüència dels efectes de la crisi sanitària.

En aquest sentit, l'INE recorda que la declaració de l'estat d'alarma i l'entrada en vigor del permís retribuït recuperable per als treballadors no essencials va provocar la paralització gairebé total de l'economia a la primera meitat del mes d'abril.

L'enfonsament de la facturació empresarial a l'abril va ser conseqüència dels descensos interanuals dels serveis (-43,1%), la indústria (-40,8%), el comerç (-40,4%) i el subministrament d'energia elèctrica i aigua (-17,7%). En taxa mensual (abril sobre març) i eliminat l'efecte estacional i de calendari, la xifra de negocis de les empreses es va desplomar un 25,9%.

Últimas noticias