La Junta de Sabadell aprova una recompra d'accions de 340 milions i un dividend de 0,03 euros

També dona 'llum verda' al nomenament d'Ana Colonques com a consellera independent

Per

Bolsamania | 10 abr, 2024

La Junta General d'Accionistes de Banc Sabadell, celebrada aquest dimecres, ha aprovat la distribució d'un dividend complementari de 0,03 euros per acció corresponent a l'exercici de 2023 i ha donat suport al programa de recompra d'accions per un valor màxim de 340 milions de euros.

Els accionistes de l'entitat han aprovat tots els punts de l'ordre del dia, com ara l'informe d'informació no financera, els comptes del 2023, així com la proposta d'aplicació del resultat.

El 29 de desembre passat, Banc Sabadell va distribuir un dividend a compte de tres cèntims per acció, per la qual cosa la retribució total en efectiu a l'accionista amb càrrec als resultats del 2023 puja a sis cèntims per títol, és a dir, 326 milions d'euros.

Sumat al nou programa de recompra d'accions, la quantitat total distribuïda entre els més de 200.000 accionistes del banc és de 666 milions d'euros, un 55% més que l'exercici anterior.

"Aquesta proposta de payout és acord amb la política de dividends de Banc Sabadell, ateses les circumstàncies positives, tant pel capital existent com per la generació de capital esperada l'exercici següent", ha explicat l'entitat.

Així mateix, la Junta ha atorgat el seu suport al nomenament d'Ana Colonques com a consellera independent, de manera que el Grup avança en el seu compromís de diversitat i arriba al 40% de representació de dones al Consell d'Administració. De la mateixa manera, s'ha ratificat la reelecció de Mireya Giné com a consellera independent.

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat durant la seva intervenció a la Junta General d'Accionistes que "l'entitat ha tancat el 2023 el millor exercici de la seva història", amb un benefici net atribuït rècord de 1.332 milions d'euros, un 55% més que l'any previ.

"Els resultats ens han permès millorar la remuneració a l'accionista, que ha augmentat un 55% respecte a l'any anterior, combinant un dividend en efectiu total de 6 cèntims per acció i un nou programa de recompra d'accions de 340 milions. La retribució total equival per tant, a un 50% del benefici atribuït i representa una mica més del 10% de rendibilitat total per a l'accionista”, ha remarcat Oliu.

Per part seva, el conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, ha assegurat que la nostra estratègia és "clara i està sent executada de manera decidida en tots els negocis del Grup".

Amb vista al 2024, el conseller delegat preveu que el marge d'interessos continuï millorant, i les comissions decreixin a un ritme d'un 5%.

"La gestió rigorosa del risc i el control de la morositat continuaran sent un focus d'atenció preferent en la nostra gestió. Tot això ens porta a un objectiu de ROTE per sobre de l'11,5%. És a dir, el 2024 la rendibilitat del banc continuarà millorant "Encarem el futur amb optimisme i confiança. El banc està fort, té unes prioritats de gestió ben enfocades, segueix un full de ruta estratègic ben definit i compta amb un equip de primera", ha conclòs.

Últimas noticias