La facturació de les empreses suma 12 mesos en negatiu, després de caure un 9,1% al febrer

Els sectors més perjudicats van ser els serveis, el comerç i la indústria

Per

Europa Press | 26 abr, 2021

La xifra de negocis de les empreses modera el seu descens al febrer respecte al mateix mes de 2020, caient un 9,1%. Si bé s'acumulen dotze mesos consecutius de baixades interanuals, també mostra una millora de gairebé quatre punts el retrocés interanual de gener (-13%), segons ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A excepció del subministrament d'energia i aigua, que va elevar les seves vendes un 6,2%, tots els altres sectors van presentar taxes interanuals negatives.

Així, els sectors més perjudicats van ser els serveis, el comerç i la indústria que van experimentar la major caiguda interanual de la seva facturació, amb retrocessos del 20,6%, 7,5% i 5,5%, respectivament.

Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la facturació de les empreses va disminuir un 9% al febrer, davant el retrocés del 9,5% que havia experimentat al gener.

Novament, els majors descensos en la sèrie corregida també van ser per als serveis (-19,8%), el comerç (-7%) i la indústria (-4,8%). El subministrament d'energia i aigua va facturar al febrer un 4,6% més que durant el mateix mes de 2020.

PUJADA MENSUAL DEL 0,7%

Segons l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial (ICNE) de l'INE, en valors mensuals (febrer sobre gener), la facturació empresarial va pujar un 0,7%, en contrast amb la disminució del 0,2% registrada el mes anterior.

Dels quatre sectors analitzats, el subministrament d'energia elèctrica i la indústria van presentar descensos mensuals en la facturació, del 8,9% i del 0,2%, respectivament.

Per contra, els vendes del comerç van pujar un 2,5% al ​​febrer d'aquest any respecte al mes anterior, mentre que els serveis van facturar un 2,3% més.

Últimas noticias