Julius Baer, sobre la temporada de resultats: "Les expectatives encara són massa altes"

Les empreses dels EUA comuniquen des d'aquesta setmana els seus comptes del primer trimestre

Per

Bolsamania | 07 abr, 2020

El nerviosisme torna a sobrevolar els mercats quan queden pocs dies perquè comenci la temporada de resultats. Als EUA les empreses comencen aquesta setmana a comunicar els seus comptes del primer trimestre, i poc després ho faran les europees. El problema és que hi ha molts dubtes sobre com hauran aconseguit superar les cotitzades la crisi del coronavirus, i si tindrà cap efecte sobre els seus beneficis. Julius Baer és força pessimista, i creu, de fet, que "les expectatives de guanys per al primer trimestre de 2020 i per a tot l'any continuen sent massa altes".

No obstant això, el banc suís afirma també que les revisions a la baixa que s'han produït durant les últimes setmanes, en forma de 'profit warning', "ja s'han fixat en els nivells actuals". En paraules de Patrik Lang, director de renda variable i estratègia global de Julius Baer, no cal esperar gran cosa de la temporada de resultats del segon trimestre, ja que els comptes encara es veuran afectades per les conseqüències de les altes taxes d'infecció.

"Esperem que els guanys toquin el punt més baix durant el segon trimestre, i és probable que les accions anticipin la recuperació per endavant", diu Lang, que vaticina un "important augment dels mercats de valors fins al final de l'any". Com diu, pel que fa al desenvolupament de les accions, "la pregunta clau és quant baixaran els beneficis".

Julius Baer augura que això succeirà el pròxim estiu. "Històricament, els mercats de valors han tocat fons abans que els guanys, i no veiem cap raó perquè aquesta vegada sigui diferent", insisteix l'estratega del banc suís, que reitera la seva "opinió constructiva" sobre les accions dels mercats desenvolupats.

MÉS PESSIMISTES SOBRE LA CAIGUDA DEL BENEFICI

Les expectatives de guanys del consens per a l'S&P 500 en el primer trimestre de 2020 s'han revisat a la baixa en un 9%, molt per sobre de la retallada mig històrica del 4,5%, afirma l'entitat suïssa. El consens ara espera una caiguda dels guanys entre gener i març del 7,2%, que "seria el major descens interanual des del tercer trimestre de 2009". Els experts de Julius Baer creuen que són previsions massa optimistes, i que el cop serà encara major. D'aquesta forma, basant-se en els primers informes i en els indicadors macroeconòmics, esperen fins i tot "un descens dels guanys més fort, de prop de l'11%".

Com explica Lang, "les revisions a la baixa han estat impulsades principalment per les accions del petroli, els industrials, els cíclics de consum i els materials, que ara s'espera que reportin un fort descens dels guanys". Per a tot l'any 2020, els analistes projecten que a l'S&P 500 els guanys caiguin un 4,5%. "Aquesta xifra probablement haurà de ser revisada a la baixa de manera significativa durant els pròxims mesos", augura l'estratega, que recorda que els models macroeconòmics de Julius Baer "són consistents amb un descens dels guanys del 20% per a tot l'any, però en la nostra opinió, això ja es reflecteix en els preus de les accions als nivells actuals".

Últimas noticias