JP Morgan retalla el consell sobre IAG fins a neutral i aposta per Ryanair

Els seus analistes sostenen que els vols de curta distància es recuperaran abans que els de llarga distància

Per

Bolsamania | 20 gen, 2022

Ryanair ha seduït JP Morgan, que ha elevat la seva recomanació fins a sobreponderar alhora que ha rebaixat el seu consell sobre IAG fins a neutral.

"Durant els propers 1-2 anys, esperem que la Covid-19 passi de ser una pandèmia a un estat endèmic a moltes parts del món (és a dir, sempre present, però amb un baix impacte a la nostra vida)", assenyalen aquests experts, que creuen que el sector aeri europeu hauria d'estar preparat per a aquest escenari.

Creuen que és probable que a curt termini l'activitat aèria sigui volàtil, i no esperen que la recuperació dels resultats o dels preus de les accions sigui lineal. "Veiem una recuperació més ràpida per als vols de curta distància que per als de llarga distància i creiem que les empreses amb balanços més sòlids superaran les més febles", afirmen. D'aquesta manera, s'inclinen per les companyies de baix cost.

És per això que per a IAG retallen la seva qualificació fins a neutral, amb un preu objectiu de 2,25 euros l'acció. Creuen que l'aerolínia espanyola s'hauria de beneficiar de la reobertura dels viatges transatlàntics i d'un repunt dels viatges corporatius fins al 2022. Preveuen que el seu marge EBIT el 2023 sigui superior al 10%.

"No obstant, amb un deute net estimat el 2021 d'uns 13.000 milions d'euros, l'empresa podria haver d'emetre capital en algun moment", encara que creuen que no hi ha necessitat immediata de fer-ho, ja que té 12.000 milions d'euros de liquiditat i no hi ha un refinançament important del deute a curt termini. Tot i així, sostenen que la possibilitat d'una emissió de capital augmenta en el cas d'una recuperació més gran del preu de les accions, "la qual cosa és probable que limiti el potencial alcista en aquesta etapa".

En el cas de Ryanair, pugen la seva nota de neutral a sobreponderar. JP Morgan preveu que per al 25 de març, el nombre de passatgers de la companyia sigui un 40% superior al de març del 2020. “Amb els seus costos ultrabaixos, també esperem que generi forts marges d'EBIT i de flux de caixa lliure en mesura que els mercats finals es recuperin", argumenten.

Últimas noticias