Jefferies aconsella comprar Unicaja, Bankia i CaixaBank i vendre Sabadell i Santander

També recomana mantenir Bankinter, Liberbank i BBVA

Per

Bolsamania | 01 set, 2020

Jefferies aconsella comprar Unicaja, Bankia i CaixaBank i vendre Sabadell i Santander al seu últim informe sobre la banca espanyola. També recomana mantenir Bankinter, Liberbank i BBVA.

La signatura d'inversió ha rebaixat la seva recomanació per al Sabadell a 'infraponderar' des de mantenir i el seu preu objectiu a 0,29 euros de 0,35 euros per títol. A més, ha mantingut sense canvis el consell d'infraponderar el Santander, amb una valoració de 1,70 euros.

Pel que fa a Unicaja, ha reiterat el consell de comprar i n'ha abaixat la seva valoració a 0,85 euros de 0,90 euros, encara que encara estima un potencial alcista del 40% per al banc andalús. A CaixaBank li ha mantingut la recomanació de comprar i n'ha elevat el preu objectiu a 2,30 de 2,10 euros per títol. I a Bankia li ha elevat la valoració a 1,35 de 1,15 euros i reitera el consell de comprar.

En el cas del BBVA, Jefferies ha reiterat el seu consell de mantenir, encara que n'ha abaixat el preu objectiu a 2,50 des de 2,75 euros per títol. I pel que fa a Bankinter, també aconsella mantenir però n'ha elevat la valoració a 4,40 des de 4 euros per acció.

"Continuem tenint una visió més cautelosa sobre el poder de guanys a mitjà termini dels bancs europeus en un entorn de tipus baixos, ja que l'Euribor es mou a la baixa una vegada més", afirmen aquests analistes.

Però afegeixen que cal reconèixer l'important suport polític a l'economia i al sector; pels signes de recuperació de l'activitat econòmica, així com un modest repunt de les expectatives d'inflació, seleccionen als bancs que ofereixen una perspectiva més optimista.

És a dir, aquells les perspectives dels quals incloguin provisions més baixes i taxes d'interès més altes. Així, destaquen Bankia i Unicaja com les seves opcions més atractives en aquest escenari.

A més, consideren que CaixaBank ofereix una previsió de guanys sòlids, la qual cosa justifica el seu consell de compra; i "rendiments atractius, gràcies a la seva combinació de negocis diversificada". Sobre Bankia, afegeixen que "té un balanç general defensiu" i està fortament orientat a resultats més optimistes en taxes i provisions. "També ens agrada Unicaja per factors similars", expliquen.

En relació al Santander, consideren que tenen molts riscos a la baixa al seu principal mercat, el Brasil, pel risc de tipus de canvi degut a la devaluació del real brasiler. "Malgrat la baixa valoració, els riscos a la baixa dels guanys i de la qualitat dels actius i la falta de catalitzadors a curt termini" justifiquen el seu consell d'infraponderar.

Últimas noticias