Indra desenvolupa una plataforma intel·ligent i dinàmica per al control de la xarxa elèctrica

La companyia assenyala que aquesta plataforma obre la porta al consumidor per gestionar el seu autoconsum

Per

Europa Press | 04 oct, 2017

L'empresa de consultoria i tecnologia Indra ha desenvolupat una plataforma de control de xarxa, anomenada Active Grid Management (AGM), per facilitar una operació "dinàmica, proactiva, distribuïda i intel·ligent de les xarxes elèctriques", segons informa la companyia en un comunicat.

Indra remarca que aquesta plataforma, que s'ha presentat a la cimera European Utility Week, que se celebra aquesta setmana a Amsterdam, "obre la porta al consumidor per gestionar el seu autoconsum i participar activament en nous models de negoci que millorin la fiabilitat, eficiència i sostenibilitat del sistema elèctric".

Segons dades obtingudes a partir de diversos projectes pilot que està desenvolupant la companyia a diferents països d'Europa, Amèrica Llatina, Àsia i Oceania, AGM permetria disminuir les pèrdues d'energia a la xarxa de distribució entre un 10% i un 20% i millorar la qualitat del subministrament, aconseguint reduccions superiors al 10% en el nombre d'incidències i en el temps de restabliment del servei.

En concret, aquesta solució ja està monitoritzant els nivells de mitjana i baixa tensió de la xarxa d'Irlanda i Filipines i facilitant la gestió directa d'edificis, panells solars i bateries al campus de la Universitat de Monash (Austràlia).

Indra afirma que la seva implantació facilitarà a les companyies energètiques establir esquemes de gestió de demanda i serveis de regulació agregant els punts de consum en el qual s'anomena VPPs (Virtual Power Plants), un nou concepte de gestió energètica que entrellaça diferents petites fonts d'energia, sobretot renovables, gestionades des d'un únic sistema de control.

Així, assegura que això permetrà la reducció dels costos de generació i transport (depenent del mercat podrien arribar al 10%) i la integració d'energia renovable i altres recursos energètics distribuïts a la xarxa de mitja i baixa tensió.

"La tecnologia d'Indra crea un marc directe per transferir de manera senzilla els beneficis aportats al sistema elèctric al consumidor final, que veurà com la seva factura mensual es redueix i la qualitat i fiabilitat del subministrament augmenta, contribuint així a la sostenibilitat del sistema", ha explicat el gerent de Control i Modelització d'Energia a Indra, Juan Prieto.

AGM forma part d'Ingrid, el sistema integrat de gestió de les xarxes de distribució d'Indra, i facilita el monitoratge i control directe amb una visió integral de les xarxes de mitja i baixa tensió, així com la integració eficient dels sistemes d'autoconsum dels clients i els recursos energètics distribuïts, com la generació renovable, emmagatzematge d'energia, plantes de generació virtuals o vehicle elèctric.

Últimas noticias