Iberdrola acredita amb cadena de blocs que l'energia subministrada i consumida és 100% 'verda'

Kutxabank ha traçat la procedència de l'energia subministrada gràcies a aquesta tecnologia

Per

Bolsamania | 14 gen, 2019

Actualitzat : 14:25

IBERDROLA

17:35 16/05/24

  • 12,36
  • 0,04%0,01
  • Max: 12,43
  • Min: 12,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,97

Demostrar que l'energia subministrada i consumida pel client és 100% renovable. Aquest és l'objectiu del projecte que Iberdrola ha culminat i que contribuirà a accelerar el procés de descarbonització, afirma l'energètica.

Es tracta de la primera experiència d'acreditació de l'origen renovable de l'energia subministrada en temps real, afegeix la companyia, i s'ha desenvolupat amb Kutxabank, que ha pogut traçar la procedència de l'energia subministrada per Iberdrola des de la planta on s'ha generat fins el punt de consum.

L'energia renovable ha estat generada pels parcs eòlics d’Oiz (Biscaia) i Marranxó (Guadalajara, Castella-La Manxa) i la central hidroelèctrica de San Esteban (Ourense, Galícia) i el consum d'energia neta, procedent d'aquests actius, ha estat realitzat a les seus de Kutxabank i Cajasur, al País Basc i Còrdova.

A través de la tecnologia de cadena de blocs es poden assignar els actius que subministraran energia al punt de consum i, fins i tot, establir una jerarquia de prioritats en les fonts d'origen. A més, serveix per eliminar intermediaris, ja que els contractes intel·ligents sota els quals es treballa s'autoexecuten quan les dues parts compleixen el signat, cosa que simplifica així el procés, elimina costos i afavoreix la privacitat.

Segons Iberdrola, aquesta tecnologia contribueix a la descarbonització i aporta eficiència, flexibilitat, transparència i estalvi de costos al procés d'emissió de garanties d'origen (GdO). Per dur a terme aquesta iniciativa, Iberdrola s'ha recolzat en Energy Web Foundation, una plataforma de cadena de blocs, escalable i de codi obert, dissenyada per a les necessitats reguladores, operatives i de mercat del sector energètic.

Últimas noticias