HSBC incumple expectativas con sus resultados y recortará 35.000 puestos de trabajo

Las acciones del banco en Londres están cayendo un 5%

Per

Bolsamania | 18 feb, 2020

El banc HSBC ha comunicat aquest dimarts que el benefici abans d'impostos no ha complert amb les expectatives dels analistes després que l'entitat s'hagi vist afectada per una deterioració en relació amb els seus negocis de banca d'inversió i banca comercial a Europa. A més, el banc ha anunciat que retallarà 35.000 llocs de treball en els pròxims tres anys.

HSBC, el major d'Europa per actius, va registrar una caiguda del 32,9% en els guanys abans d'impostos per a 2019, fins als 13.350 milions de dòlars, molt per sota de la previsió de Refinitiv de 19.830 milions de dòlars.

En un comunicat, Noel Quinn, conseller delegat d'HSBC, ha explicat que la deterioració del fons de comerç de 7.300 milions de dòlars a Europa "va sorgir d'una actualització de les hipòtesis de creixement econòmic a llarg termini, que va impactar en diversos dels nostres negocis", i de la "remodelació planificada" del negoci de banca i mercats globals del banc.

La deterioració va ocasionar unes pèrdues abans d'impostos de 4.650 milions de dòlars en el negoci europeu del banc.

Quant al negoci d'HSBC a Àsia, d'on provenen la majoria dels seus guanys, Quinn va advertir de la pressió que està exercint l'actual brot de coronavirus.

"Des de principis de gener, el brot de coronavirus ha creat una important pertorbació per al nostre personal, proveïdors i clients, en particular a la Xina continental i Hong Kong", ha apuntat.

"Depenent de com es desenvolupi la situació, existeix la possibilitat que qualsevol desacceleració econòmica associada tingui un impacte en les nostres pèrdues creditícies previstes a Hong Kong i a la Xina continental", ha afegit. "A més llarg termini, també és possible que vegem reduccions d'ingressos per la disminució dels volums de préstecs i transaccions, i més pèrdues de crèdit derivades de la interrupció de les cadenes de subministrament dels clients", ha advertit.

El banc amb seu a Londres és un 'pes pesant' de l'Índex Hang Seng. Ara es deixa un 5% en el Ftse 100. Aquesta matinada ha perdut un 3% a Hong Kong.

Últimas noticias