Goldman Sachs i Morgan Stanley aposten fort per Iberdrola

Les firmes americanes veuen com el preu de les seves accions superen els 7 euros

Per

Bolsamania | 07 set, 2016

Actualitzat : 12:38

Les firmes d'inversió americanes posen els seus ulls en l'energètica espanyola, que ho agraeix amb pujades de l'1,33% fins als 6,10 euros. Goldman Sachs creu que el risc regulador ha desaparegut pràcticament per a Iberdrola i eleva la seva recomanació de neutral a comprar, amb un nou preu objectiu de 7,20 euros, des dels 6,02 euros previs. D'altra banda, Morgan Stanley també se suma a aquesta opinió, i millora la seva recomanació de preu objectiu fins als 7,10 euros.

Des del Goldman esperen que l'empresa augmenti la seva inversió o continuï augmentant, accelerant el creixement de les seves divisions de renovables als Estats Units, Mèxic i el Brasil. El broker creu que els resultats trimestrals incrementaran les possibilitats de tornar a palanquejar-se a Iberdrola i invertir amb èxit aquest capital en els seus mercats més rellevants. La clau per a aquesta millora de la recomanació és la reducció del risc, ja que el 80% dels beneficis de l'empresa espanyola procedeixen d'infraestructures de qualitat associades a una menor incertesa.

Entre els principals riscos que troba la firma americana hi ha la caiguda dels preus de l'energia a Espanya. A més, assenyalen l'exposició als moviments de les divises al Regne Unit, els EUA i el Brasil. A més mantenen la seva preocupació davant un possible canvi de les polítiques energètiques en aquests països, que podrien canviar totalment el panorama per als resultats de l'empresa.

Tot i la reducció dels ingressos que Goldman espera per als propers anys, estima un creixement del benefici abans d'impostos i interessos (EBIT) del 14% a finals del 2016, fins als 4,388 milions d'euros, i creu que aconseguirà augmentar-lo en gairebé 1.000 milions per a 2018. Això es trasllada al benefici per acció, que el situa en 0,41 euros per al 2016 i 2017 i que s'espera que pugi fins als 0,45 euros el 2018. També millora la seva perspectiva sobre el dividend, i espera que arribi a augmentar un cèntim anual fins als 0,31 euros el 2018.

Després del canvi que suposarà en el panorama energètic nacional la venda de part de la participació de Criteria Caixa i Repsol a Gas Natural, i amb l'entrada de nous fons d'inversió en el tauler de joc, s'obre una porta a nous moviments en el sector durant els propers mesos, i Iberdrola podria ser un dels protagonistes.

Últimas noticias