Galán (Iberdrola) no espera "gran impacte" pel Brexit més enllà del tipus de canvi

L'energètica assegura que ja té preparades les cobertures per protegir-se

El canvi de govern no alterarà el Pla d'Energia i Clima, considera Galán

Per

Bolsamania | 20 feb, 2019

IBERDROLA

17:35 20/05/24

  • 12,29
  • -0,24%-0,03
  • Max: 12,37
  • Min: 12,28
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,99

A poc més d'un mes perquè es materialitzi la ruptura entre el Regne Unit i la Unió Europea, Iberdrola està tranquil·la davant la possibilitat que no hi hagi acord. Segons el seu president, Ignacio Sánchez Galán, no s'espera impacte econòmic sobre el seu negoci més enllà de l'efecte de les divises quan consolidin comptes i ja han realitzat les cobertures necessàries.

"No som una empresa que import i exporti béns, sinó que el 90% del negoci està regulat i paguem i invertim en lliures, la major part dels nostres proveïdors són britànics i el 80% de les nostres inversions es produeixen a nivell local", ha subratllat Galán als analistes durant la conferència per presentar els resultats de 2018.

El president ha assenyalat que només hi ha una part del projecte East Anglia amb equips d'importació i que ja s'han pres les mesures necessàries. El parc eòlic marí East Anglia One entrarà en funcionament el 2020. Aquest projecte, amb 714 megawatts de potència instal·lada, serà el major parc eòlic del món quan entri en funcionament. L'energètica té fixada una inversió de 2.500 milions de lliures per al seu desenvolupament.

"L'impacte serà forex quan consolidem les nostres comptes, però econòmicament no veig cap efecte", ha assenyalat Galán. "Ja tenim cobertures establertes per a tot l'any com fem amb altres divises".

Iberdrola ha aconseguit el 2018 un benefici net rècord. Els 3.014,1 milions d'euros aconseguits durant l'exercici suposen un augment del 7,5% respecte al 2017. El resultat brut d'explotació (EBITDA) de l'energètica va arribar als 9.349 milions d'euros, amb un creixement del 27,7% enfront de l'any anterior, gràcies al bon comportament de tots els negocis segons han detallat durant la presentació dels seus resultats. El 77% d'aquest import va procedir d'àrees regulades o amb contractes a llarg termini, en línia amb l'enfocament estratègic del grup.

El Regne Unit aporta al voltant d'un 20% de l'EBITDA. Per negocis, la filial britànica representa un 19% dels 4.915 milions de l'EBITDA de Redes i un 21% dels 2.444 milions del negoci de Renovables.

PLA NACIONAL D'ENERGIA I CLIMA

El president d'Iberdrola també ha mostrat la seva confiança en què un canvi de govern no alterarà el Pla Nacional d'Energia i Clima que presenta aquest dimecres el Govern. Segons l'executiu, l'equip de professionals que ha treballat en la bateria de documents que s'enviaran ara a Brussel·les és gairebé el mateix que va treballar durant el Govern anterior i espera que les mesures que hi inclogui "estiguin en línia amb el que hem estat comentant amb els diferents membres de l'Administració, perquè Espanya es pugui beneficiar de les condicions fortes en eòlica i emmagatzematge".

Galán ha reiterat que la transició energètica és una "gran oportunitat" per a Espanya, però per aprofitar-la és necessari comptar amb una planificació energètica "adequada" que doni la "seguretat necessària" per afrontar les inversions "que el país necessita".

Últimas noticias