Ezentis cobreix el 45% de la seva ampliació de capital després de captar gairebé 30 milions d'euros

Les accions de la companyia cauen un 2% fins als 0,55 euros

Per

Bolsamania | 26 oct, 2017

Grup Ezentis, companyia que opera i manté infraestructures de telecomunicacions i energia de grans multinacionals, ha tancat la seva ampliació de capital, que va començar el passat 3 d'octubre, amb el suport dels seus principals accionistes institucionals. El nombre total d'accions subscrites a l'augment de capital durant els seus tres períodes de subscripció ha estat de 52,9 milions de noves accions per un import total de 29,6 milions d'euros.

El nombre total d'accions subscrites a l'augment de capital durant els seus tres períodes de subscripció representen el 45,07% del total d'accions ofertes en l'operació. Les accions del grup es deixen un 2%.

Amb l'ampliació de capital, la companyia enforteix el seu balanç i possibilita la reducció dels seus nivells de deute, obtenint estalvi de despeses financeres. Ezentis destinarà la major part dels fons obtinguts en l'ampliació a disminuir el seu deute en almenys 20 milions d'euros. En conseqüència, baixarà també el nivell de despesa financera de la companyia, millorant la generació de caixa.

Ezentis ha aconseguit una important millora en tots els seus indicadors operatius, i el tancament de 2016 va culminar amb un resultat positiu de 0,9 milions d'euros, el primer benefici en anys. Durant el primer semestre de 2017, la companyia ha augmentat els seus ingressos un 40%, fins als 191.300.000, aconseguint un benefici operatiu (EBITDA) de 14,9 milions. La seva cartera de negoci s'ha incrementat un 78%, situant-se als 908 milions, fet que suposa una càrrega contractada de treball equivalent a 2,4 vegades els ingressos relatius a un exercici econòmic anual.

L'empresa considera que el nivell de fons subscrit és suficient per donar per complerta la fase inicial del seu pla de refinançament, que continuarà el 2018 amb la intenció d'aconseguir el refinançament del seu deute amb l'objectiu de reduir el cost financer i millorar la generalitat de les seves condicions.

Últimas noticias