Ercros preveu un benefici d'entre 40 i 45 milions al primer semestre

Enfront del benefici dels 20,26 milions d'euros del mateix període de l'any anterior

Per

Bolsamania | 08 jun, 2022

Ercros preveu obtenir un EBITDA dins del rang de 70-75 milions d'euros i un benefici d'entre 40-45 milions d'euros al primer semestre de l'any, segons ha avançat aquest dimecres la companyia.

Aquestes xifres es comparen amb un EBITDA de 44,5 milions d'euros i un benefici de 20,26 milions durant el mateix període de l'any anterior.

Unes vendes de productes acabats s'estimen dins del rang de 510-540 milions d'euros i una contribució dins el rang de 170-180 milions d'euros. Aquestes xifres comparen amb unes vendes de 359,97 milions d'euros i una contribució de 139,11 milions d'euros durant el mateix període de l'any anterior.

L'estimació s'ha fet sobre la base dels resultats tancats al mes d'abril i la visibilitat del mercat el maig i al juny.

"Creiem que la tendència dominant de l'any 2022 serà positiva i clarament millorarà els ja bons resultats que vam obtenir el 2021. No ens podem pronunciar, però, sobre quant ho farà per la manca de visibilitat que l'alt nivell d'incertesa de aquests moments imposa", ha indicat l'empresa en un comunicat.

Ercros segueix veient els riscos més grans en la continuació de la guerra d'Ucraïna i en l'efecte negatiu d'aquest conflicte sobre el preu de les energies. Consideren que probablement el cost de les energies segueixi sent alt, però creuen que la disponibilitat dels subministraments (de gas i petroli) no es veurà afectada.

D'altra banda, a nivell mundial, reconeixen que segueix havent-hi problemes "seriosos" en el manteniment de la cadena de subministraments de matèries primeres, i de forma gradual està apareixent un alentiment del creixement del PIB, com a conseqüència del fort xoc d'oferta (de l'enorme pujada del preu de les energies i primeres matèries) que s'està observant.

Ercros conclou que, a la segona meitat de l'any, i en la mesura que augmenti la competència internacional procedent d'altres zones geogràfiques amb costos energètics més baixos, "podria observar-se un cert debilitament en el preu dels nostres productes, cosa que dificultaria la translació a preus dels alts costos que probablement seguirem suportant”.

Últimas noticias