Endesa subministrarà el 100% de l'energia de Cellnex a Espanya durant 10 anys

L'objectiu és el subministrament d'energia d'origen 100% renovable que part de 50GWh/any

Per

Europa Press | 23 nov, 2020

CELLNEX TELECOM

17:35 15/05/24

  • 34,83
  • 2,96%1,00
  • Max: 34,94
  • Min: 33,73
  • Volume: -
  • MM 200 : 33,25

Endesa i Cellnex han signat un contracte bilateral a llarg termini (un Power Purchase Agreement o PPA) pel qual Endesa serà el subministrador preferent del 100% de l'energia de Cellnex a Espanya durant els propers deu anys, segons s'ha conegut aquest cap de setmana.

Aquest acord per a les dues companyies parteix de 300GWh/any i, s'estima, que es podrà augmentar a 500 GWh/any en cinc anys acompanyant el creixement de les activitats de Cellnex. El volum de subministrament, 300 GWh, equivaldria al consum anual d'unes 85.000 habitatges de consum mitjà.

El contracte, ratificat per part d'Endesa per Javier Uriarte, director general d'Endesa Energia, i Juan José Muñoz Rueda, director de B2B, i per part de Cellnex per Sergio Tórtola, director Global d'Operacions i Alberto López Prior, director de Recursos, materialitza la cooperació de les dues companyies en un dels seus eixos estratègics comuns, la sostenibilitat. L'objectiu és el subministrament d'energia d'origen 100% renovable que parteix de 50GWh/any (un 20%), però amb la previsió necessària per arribar a ser totalment renovable durant la vigència del contracte.

S'inicia així, el pròxim 1 de gener de 2021, una relació en la qual Endesa assessorarà Cellnex en la gestió de la seva energia cosa que permetrà al client disposar d'uns costos energètics competitius. Per a això, l'elèctrica proporcionarà a Cellnex un assessorament continu en la construcció del preu elèctric.

La relació entre les dues companyies té un doble component en haver estat declarat Cellnex proveïdor preferent d'Endesa en matèria de gestió de xarxes, tal com han segellat amb la seva signatura els dos CEO, José Bogas, per Endesa, i Tobías Martínez, per Cellnex.

"La solidesa de la nostra col·laboració amb Cellnex ens converteix en socis, molt més enllà de les relacions naturals entre proveïdors o subministradors. Parlar de soci amb una companyia de la talla internacional de Cellnex ens suposa, a Endesa, un repte molt important que exigeix ​​mantenir l'excel·lència en tots els nostres processos cap a la sostenibilitat, la descarbonització i la digitalització", indica José Bogas.

"La rellevància d'un acord que reforça el partenariat amb Endesa en el camp del subministrament d'energia comprometent, així mateix, objectius concrets a l'àmbit de l'energia renovable i impulsant la transició energètica que ens permeti contribuir als objectius de disminució de la petjada de carboni i de l'impacte sobre el canvi climàtic", assenyala Tobías Martínez, CEO de Cellnex.

Últimas noticias