Endesa completa la posada en marxa de les plantes solars fotovoltaiques d'Incarlopsa

Aquestes instal·lacions d'autoconsum ajuden a rebaixar emissions i reduir la factura elèctrica

Per

Bolsamania | 19 jul, 2022

La filial de serveis energètics d'Endesa, Endesa X, ha engegat recentment les plantes solars fotovoltaiques de les teulades d'Incarlopsa, companyia de producció i elaboració de productes carnis porcins, ubicades a l'assecador de Corral d'Almaguer (Toledo) i a la fàbrica d'elaborats de Tarancón (Cuenca), a Castella-la Manxa.

Aquestes dues instal·lacions se sumen a les altres dues que ja van quedar connectades a la xarxa elèctrica a finals d'any: la dels assecadors de Tarancón i la d'Olias del Rey. Així, Endesa X ha completat un dels projectes d'autoconsum més rellevants i innovadors del sector.

En concret, la planta solar de l'assecador de Corral d'Almaguer va començar a operar el 8 de juny i el 22 de març passat ho va fer la de la fàbrica d'elaborats de Tarancón. Només a l'assecador s'han instal·lat al voltant de 9.970 mòduls fotovoltaics en una superfície de més de 22.000 m2, xifra que suposa cobrir l'11,5% de les necessitats energètiques de la nau.

A la fàbrica d'elaborats s'ha aprofitat el màxim de coberta disponible amb uns 3.080 mòduls fotovoltaics, abastant així 6.800 m2 i cobrint el 5% de l'energia que necessita la planta.

En total, les quatre instal·lacions compten amb una potència de 9,60 MWp i produiran anualment al voltant de 14 GWh que seran consumits íntegrament per a autoconsum a les mateixes naus, cosa que permetrà a Incarlopsa cobrir fins a un 18% de l'energia que necessita per als seus processos de producció amb energia neta i renovable.

La instal·lació d'autoconsum, juntament amb altres iniciatives d'eficiència energètica, és un dels punts clau per abordar la descarbonització a l'àmbit de les llars i de sectors productius.

Últimas noticias