Els bancs italians reboten després de la matisació del Govern sobre l'impost

Tot i que no recuperen tot el que van perdre durant la jornada de dimarts

Per

Bolsamania | 09 ago, 2023

Els bancs italians reboten a la borsa després de la matisació del govern d'Itàlia sobre l'impost als seus beneficis extraordinaris, encara que no recuperen tot el que han perdut durant la jornada de dimarts.

Entre les entitats que cotitzen a l'índex Ftse Mib 40, Finecobank rebota un 5%, seguit per Unicredit, Banco BPM, BPER Banca, Intesa Sanpaolo i Banca Mediolanum, que pugen entre un 3% i un 4%. Tot i això, les pèrdues de la sessió precedent van ser més rellevants.

LA MATITZACIÓ DEL GOVERN

En un comunicat fet públic pel Ministeri d'Economia i Finances dimarts a última hora, l'executiu italià ha precisat que la mesura està justificada per "les normes ja existents a Europa en matèria de marges bancaris extraordinaris".

Tot i això, en un intent de tranquil·litzar els inversors, que van vendre amb força accions de la banca italiana perquè l'impost no era esperat, l'organisme ha afegit que "la mesura, per tal de salvaguardar l'estabilitat de les entitats bancàries, preveu també un topall màxim per a l'aportació que no pot superar el 0,1% de l'actiu total".

En aquest sentit, el Ministeri ha precisat que "la base imposable de l'impost" es determinarà en funció d'uns paràmetres fixats pel Banc d'Itàlia, relacionats amb la pujada del "marge d'interessos" de cada banc els exercicis 2022 i 2023.

Així, l'impost s'aplicarà sobre el 40% dels beneficis extraordinaris de la més gran de dues mesures: la diferència entre els ingressos nets per interessos el 2022 i 2021 en excés d'un guany del 5%, o la diferència en els ingressos nets per interessos entre el 2023 i el 2021, per sobre d'un guany del 10%.

A més, l'organisme ha indicat que els bancs que van seguir les recomanacions del Banc d'Itàlia del 15 de febrer passat sobre la remuneració als dipòsits "no tindran impactes significatius". Tot i que, a causa de la caiguda de totes les entitats cotitzades, cap n'havia seguit aquesta recomanació.

Últimas noticias