Elecnor s'adjudica un contracte a Centreamèrica per 45 milions

Segons ha informat la companyia a la CNMV

Per

Europa Press | 06 mai, 2020

Elecnor s'ha adjudicat un contracte per construir el sistema de transmissió d'energia elèctrica d'una nova planta de generació amb gas natural de 378 megavats (MW) en el Departament de Sonsonate d'El Salvador, per 45 milions d'euros, va informar la companyia.

Aquesta nova planta que promou Invenergy, a través de la seva filial Energia del Pacífic, suposarà una transformació de la matriu energètica del país i de Centreamèrica, ja que estarà connectada a través de diverses subestacions al Sistema d'Interconnexió Elèctrica dels Països d'Amèrica Central (SIEPAC).

La planta comptarà amb una unitat d'emmagatzematge i regasificació flotant, així com d'una línia de transmissió de 44 quilòmetres, subestacions associades i una canonada submarina que permetrà transportar el GNL a aquesta nova planta situada el port de Acajutla.

Elecnor serà responsable de dissenyar, subministrar i construir el sistema de transmissió per a l'evacuació de l'energia generada en aquesta nova planta. El contracte inclou línies de transmissió en 230 kilovoltios (kV) de 44 quilòmetres amb dos trams subterranis de 2 quilòmetres, així com la construcció de dues noves subestacions tecnologia GIS i l'ampliació d'una altra ja existent.

La nova infraestructura, que comporta una inversió estimada en uns 890 milions d'euros, entrarà en operació a la fi de 2021. S'estima la generació de més de 1.000 ocupacions durant la construcció de la planta i se'n mantindran 80 posteriorment, per a l'explotació i manteniment de la infraestructura.

Últimas noticias