Elecnor aconsegueix un projecte estratègic de la xarxa ferroviària a Lituània per 350 milions

Ha aconseguit aquest contracte en un consorci format al 50% amb Abengoa

Per

Bolsamania | 20 des, 2019

ELECNOR

17:35 14/06/24

  • 19,80
  • -0,10%-0,02
  • Max: 19,96
  • Min: 19,42
  • Volume: -
  • MM 200 : 14,62

El grup espanyol d'infraestructures, energia i telecomunicacions Elecnor s'ha adjudicat el projecte d'electrificació Ferroviària Vilnius-Klaipeda, un dels projectes estratègics dels Ferrocarrils Nacionals de Lituània (LG) per als propers anys, valorat en més de 350 milions d'euros. Elecnor ha aconseguit aquest contracte en un consorci format al 50% amb Abengoa. L'enginyeria i construcció del projecte té una durada prevista de quatre anys.

En concret, el consorci adjudicatari serà responsable de l'electrificació de més de 730 km de línies ferroviàries, en el tram de circumval·lació de Vilnius (34 km), i des Kaišiadorys fins a Klaipeda (320 km), travessant el país d'est a oest.

S'hi inclou, a més, la construcció de vuit noves subestacions de tracció, l'adaptació de dues existents, la connexió de totes elles a la xarxa elèctrica nacional mitjançant línies de 110 kV, així com l'ajust i l'ampliació de la xarxa de senyalització, comunicacions i control al llarg de tot el trajecte.

Amb aquest projecte es completa l'electrificació del Corredor IX-B, que permetrà la circulació de trens elèctrics des de la frontera amb Bielorússia fins al port de Klaipeda. Aquest és un dels principals eixos de circulació de mercaderies dels països bàltics i un objectiu estratègic clau per al desenvolupament del sector ferroviari a Lituània. LG estima que per aquesta línia circularan a terme del projecte més de les tres quartes parts de tota la càrrega i dos terços dels passatgers de país.

Segons el Ministeri de Transports lituà, els beneficis socioeconòmics per la reducció de la contaminació ascendiran a 700 milions d'euros. A més, els menors costos d'energia en comparació amb les actuals locomotores dièsel i de manteniment de material rodant, generaran al voltant de 505 milions d'euros de beneficis per al sector del transport.

El projecte compta amb el finançament dels fons de cohesió de la Unió Europea, així com fons propis aprovats pel Ministeri de Transports de Lituània.

Últimas noticias