eDreams perd 40,5 milions en l'exercici fiscal que finalitza el 31 de març

La pandèmia de Covid-19 ha fet un mal important a la companyia

Per

Bolsamania | 09 jul, 2020

eDreams Odigeo, l'agència de viatges online més gran d'Europa, va perdre 40,5 milions d'euros durant el seu últim exercici fiscal (entre l'1 d'abril de 2019 i el 31 de març de 2020). Això compara amb el benefici positiu de 9,5 milions de l'exercici previ. El benefici net ajustat ha quedat en 34,7 milions d'euros, amb un descens del 14%. El marge sobre ingressos de la companyia va caure un 1%, a 528,7 milions des de 533 milions.

EDreams ha explicat que pandèmia de la Covid-19 ha tingut un impacte "molt dur" en el sector dels viatges, sent un dels més afectats per la crisi sanitària i provocant pràcticament la seva paralització total des del mes de març. "Si bé moltes companyies del sector han necessitat aixecar finançament addicional o suspendre les seves operacions, eDreams és una empresa financerament sòlida que no ha necessitat recórrer a aquestes mesures. Afrontem la crisi amb un balanç sòlid i una liquiditat de 144 milions d'euros a la fi de març, la qual cosa ens ha permès suportar el tancament del mercat fins avui i, si fos el cas, podríem afrontar un nou període de tancament prolongat", ha assenyalat en una nota.

L'empresa ha remarcat que ha aconseguit mantenir una posició de liquiditat similar al llarg de l'últim trimestre, tancant el mes de juny amb 142 milions d'euros pro-forma.

L'EBITDA durant el període va descendir un 14%, fins als 100,7 milions, mentre que el EBIT va ser de -9,2 milions comparat amb 90,4 milions de l'exercici anterior.

El CEO de eDreams ODIGEO, Dana Dunne, considera que "en les circumstàncies actuals, aquests són uns bons resultats que demostren la fortalesa del nostre negoci. (...) Tenim la solidesa financera i la liquiditat suficients per sortir d'aquesta crisi en bona forma".

Dunne ha afegit que preveuen que es produiran "canvis substancials en la forma en què viatgem. En aquest sentit, ens trobem en una posició favorable per prosperar en l'era posterior a la pandèmia i per aprofitar les oportunitats que puguin sorgir a mesura que els viatgers comencin a utilitzar les nostres marques de confiança en un món cada vegada més digitalitzat".

Últimas noticias