Duro Felguera no celebrarà aquesta setmana el consell d'administració que sobre l'ampliació de capital

El grup cau un 3% aquest dimarts i ha de convocar el consell amb un mes d'antelació, de manera que el temps corre

Per

Bolsamania | 24 abr, 2018

Duro Felguera cau un 3% al Mercat Continu aquest dimarts a l'espera de celebrar un consell d'administració que torni a apropar l'ampliació de capital i el refinançament de la companyia. L'enginyeria asturiana va tancar aquest dilluns amb caigudes d’un 4% després de conèixer una nova condició dels seus inversors que passava per un nou sacrifici a la banca i l'informe de Fidentis, que no assegurava l'èxit de la col·locació de l'OPS (Oferta Pública de Subscripció).

El grup estén les seves caigudes aquest dimarts després de trobar-se amb aquests dos nous esculls durant el seu procés de refinançament per no enfonsar-se. Les opcions de Duro Felguera passen ara per celebrar un consell d'administració, que té com a data límit de celebració el proper 30 de juny, per valorar les seves opcions i decidir el seu següent pas. El termini que separi la convocatòria i la celebració és d'un mes, de manera que el temps corre.

La nova condició dels seus inversors i un informe de Fidentis, els dos nous esculls de la companyia

La companyia es troba en una cursa a contrarellotge i davant la possibilitat de convocar el consell aquesta mateixa setmana, des de l'enginyeria han assegurat a 'Bolsamanía' que "no està previst" que tingui lloc aquesta convocatòria.

L'ampliació de capital va ser, junts amb la dimissió del ja expresident de la companyia, Àngel Antonio del Valle, l'exigència de les entitats creditícies per procedir al refinançament del grup.

Els detalls d'aquesta ampliació van ser revelats per primera vegada per part de Duro Felguera el 8 de març a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV en què s'especificava que seria d'entre "100 i 125 milions d'euros d'ampliació capital dinerària", a la qual se sumaria "un ajust del deute que acabaria fixant-la a nivells sostenibles a l'entorn dels 85 milions d'euros junts amb una entrada de liquiditat addicional de 25 milions d'euros i línies d'avals per a nous projectes per un total de 100 milions d'euros", explicava l'empresa.

Duro Felguera s'enfronta també durant les últimes setmanes a la negociació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a les plantes de Gijón i Madrid. El 12 d'abril, els sindicats CCOO i UGT reclamaven als bancs que deixessin d’"asfixiar" la companyia i els seus treballadors, reclamant la intervenció del Principat d'Astúries per exercir un paper de pressió "actiu" i participés en la recerca d'inversors a la "recta final" del procés.

Últimas noticias