Deutsche Bank espera un major interès dels inversors en Arcelor i Acerinox

A més, la Comissió Europea planeja ajustos aranzelaris a les importacions d'acer

Per

Bolsamania | 15 ago, 2019

ARCELORMITTAL

17:35 17/05/24

  • 24,28
  • -0,21%-0,05
  • Max: 24,42
  • Min: 24,13
  • Volume: -
  • MM 200 : 23,65

Deutsche Bank té bones notícies per a companyies com ArcelorMittal i Acerinox. Els analistes de l'entitat veuen un major interès dels inversors en les empreses de metalls, tot i que apunten que les tensions comercials han pesat molt sobre els seus preus. Les accions de les dues empreses cotitzen en negatiu aquest dijous, tot i que la Comissió Europea planteja ajustos aranzelaris a les importacions d'acer, una bona notícia per a elles.

Així ho considera, almenys, Banc Sabadell, que qualifica com a "positiva" la proposta que Brussel·les va presentar aquest dimecres sobre dur a terme ajustos en els aranzels que s'aplica a les importacions de productes d'acer. Això suposa que la Comissió Europea actualitzarà la llista de països en vies de desenvolupament als quals no aplica aranzels i reduirà el ritme de liberalització gradual.

Unes mesures "dissenyades per protegir els productors d'acer europeus de l'increment d'importacions per l'efecte de les mesures proteccionistes de Trump al sector". Ara, la proposta ha de ser aprovada pels estats membres perquè entrin en vigor l'octubre.

No obstant això, aquests canvis a millor no s'estan reflectint en la cotització d'aquestes dues companyies. Durant aquesta setmana totes dues han registrat fortes pèrdues i durant la sessió d'aquest dijous ArcelorMittal retrocedeix un 1,5% i Acerinox, un 0,4%. "Les dues companyies han experimentat pressió en preu durant els últims mesos per les fortes importacions i la incertesa respecte al creixement mundial".

"Les tensions comercials entre els EUA i la Xina i les males dades macroeconòmiques han pesat molt sobre els preus dels metalls durant les últimes dues setmanes, probablement relacionats amb moviments de divises i incertesa sobre les taxes de creixement", consideren en Deutsche Bank. No obstant això, hi ha esperances. Assenyalen que estan "començant a veure un major interès dels inversors en les empreses de metalls després de la recent correcció".

Últimas noticias