Desestimen el recurs de Berkeley contra el rebuig a construir la planta de Salamanca

La companyia ha informat el Govern de la seva disposició a col·laborar

Per

Bolsamania | 07 feb, 2023

Actualitzat : 15:02

Berkeley ha anunciat que ha rebut notificació formal del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que ha desestimat el recurs administratiu de la companyia contra la denegació per part del Ministeri de l'autorització de construcció de la planta de concentrat d'urani com a instal·lació radioactiva ("NSC II") al projecte de Salamanca.

Segons s'explica en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), anteriorment, el Ministeri va rebutjar l'NSC II el novembre del 2021 després d'un informe desfavorable per a la concessió emès per la Junta del Consell de Seguretat Nuclear (NSC) al juliol de 2021.

Segons Berkeley, el Ministeri ha rebutjat la sol·licitud d'NSC II de la companyia "sense seguir el procediment legalment establert, incloent-hi tenir en compte l'informe de millora de la companyia que complementava la sol·licitud inicial d'NSC II".

Tenint això en compte, Berkeley va presentar un recurs administratiu contra la decisió del Ministeri en virtut de la legislació espanyola el desembre del 2021. Però ara, el Ministeri ha desestimat aquest recurs administratiu.

Berkeley considera "que el Ministeri no només ha infringit la normativa sobre procediments administratius a Espanya, sinó també la protecció atorgada a Berkeley en virtut del Tractat sobre la Carta de l'Energia (TCE), cosa que implicaria que la decisió sobre el rebuig de la sol·licitud NSC II de la societat no és legal".

En conseqüència, el novembre del 2022, l'empresa va presentar una notificació escrita de litigi d'inversió al president del Govern i al Ministeri per a la Transició Ecològica i al Repte Demogràfic. La notificació de Berkeley informava el Regne d'Espanya de la naturalesa de la controvèrsia i dels incompliments del TCE i que proposava entaular sense demora negociacions per arribar a una solució amistosa de conformitat amb l'article 26.1 del TCE.

"La notificació d'una disputa d'inversió presentada al govern espanyol és necessària per preservar els drets de la companyia a iniciar un arbitratge internacional en cas que la disputa no es resolgui satisfactòriament. Tot i això, l'empresa ha informat el govern espanyol que està disposada a col·laborar i manté l'esperança que la controvèrsia es pugui resoldre amistosament mitjançant negociacions ràpides", asseguren.

Últimas noticias