Credit Suisse estudia dividir el negoci de banca d'inversió en tres parts

Es preveu que la nova estratègia del banc inclogui milers de retallades de llocs de treball

Per

Bolsamania | 22 set, 2022

Credit Suisse estudia dividir el seu negoci de banca d'inversió en tres parts, així com ressuscitar un 'banc dolent' per a actius de risc. Els plans del banc, que es coneixeran completament durant la presentació dels resultats del tercer trimestre el 27 d'octubre, inclourien milers de retallades de llocs de treball.

En concret, les últimes propostes que l'entitat tindria sota consideració, segons informa Financial Times, veurien el banc d'inversió dividit en tres parts: el negoci d'assessoria del grup, que es podria escindir en algun moment posterior, un banc dolent per mantenir actius d'alt risc que s'han de liquidar i la resta del negoci.

"Actualitzarem el progrés de la nostra revisió integral de l'estratègia quan anunciem els nostres guanys del tercer trimestre". "Seria prematur comentar sobre qualsevol resultat potencial abans d'aquesta data", ha explicat Credit Suisse en un comunicat.

Aquest estiu, el president de Credit Suisse, Axel Lehmann, va encomanar una tasca al seu director executiu, Ulrich Körner: dur a terme una reorganització radical del banc.

L'entitat s'ha vist afectada recentment per un escàndol d'espionatge corporatiu, tancaments de fons d'inversió, pèrdues comercials rècord i diverses demandes.

Entre els plans de la nova estratègia de Credit Suisse hi hauria inclòs l'acomiadament al voltant del 10% de la força laboral global.

Últimas noticias