Com valoren els analistes els resultats de BBVA del primer trimestre?

Els experts consideren que ha presentat unes xifres molt per sobre del que s'esperava

Per

Bolsamania | 29 abr, 2022

BBVA es dispara a la borsa després de presentar els resultats del primer trimestre del 2022, que, segons les primeres valoracions, s'han situat molt per sobre del que s'esperava. El banc ha sorprès de manera positiva per la gran rendibilitat. Aquestes són les claus de les xifres.

"Els resultats s'han situat molt per sobre de les nostres estimacions i les de consens a les principals línies del compte de resultats", expliquen des de Renta 4, enitat que aconsella sobreponderar el valor, amb una valoració de 6,91 euros per acció.

"Sòlida generació d'ingressos principals, amb un marge d'interessos que puja un 20% i comissions netes pujant a ritmes del 10%, molt per sobre de les estimacions als dos casos i complint la guia de creixement de doble dígit esperat per al 2022". Per àrees geogràfiques, superen en benefici net a les seves tres principals zones, Espanya, Mèxic i Turquia”, afegeixen aquests experts.

"La bona evolució dels ingressos es recolza pels volums, amb un crèdit sa creixent un 111%. El crèdit creix a totes les àrees geogràfiques, tendència que esperen que continuï. Destaquem el benefici rècord històric trimestral a Espanya i Mèxic. Això. juntament amb les perspectives de tipus d'interès (sensibilitat del marge d'interessos en euros del 15% al ​​20% a pujades de tipus de 100 punts bàsics), porta l'entitat a millorar la guia de marge d'interessos tant a Espanya com a Mèxic", assenyalen.

Sobre el capital, destaquen que "el CET 1 'fully loaded' tanca el trimestre al 12,7%, un nivell que es manté per sobre del rang objectiu de l'11,5% - 12%, i recull l'impacte de -10 punts bàsics per la compra de Neon al Brasil". Finalment, destaquen que "la bona evolució operativa ha permès el compliment dels objectius el 2024 aquest trimestre: ràtio d'eficiència del 42%, ROT del 14%".

BANKINTER: ELS RESULTATS SORPRENEN

Els experts de Bankinter, que aconsellen mantenir el valor, amb una valoració de 7,20 euros per acció, valoren que els resultats "baten àmpliament les expectatives, en assolir rècord d'ingressos i aconseguir una rendibilitat/RoTE que frega el 16,0%".

"Els resultats sorprenen positivament a les mètriques més importants (activitat, ingressos i cost del risc/CoR) i a totes les àrees geografies (Mèxic, Espanya, Turquia i Amèrica del Sud)".

Com a factors més destacats, assenyalen que "la guidance de l'equip gestor per al 2022 és positiu i revisa a l'alça les previsions de marge d'interès per a Espanya i Mèxic".

A més, "la ràtio d'eficiència (costos/ingressos) és de les millors a Europa i els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament. Per això, el Cost del Risc/CoR se situa a nivells històricament baixos i la rendibilitat/RoTE ordinària frega el 16,0%, amb una ràtio de capital CET1 confortable”.

Per àrees geogràfiques, "Mèxic continua sent la principal font de resultats. A Espanya, el repunt en comissions, l'eficiència en costos i la normalització del CoR expliquen el fort augment de la part baixa del compte de pèrdues i guanys. Turquia sorprèn positivament perquè agumenta els ingressos i compensa les pressions inflacionistes"

Últimas noticias