Cellnex prova amb èxit l'ús de bateries d'alumini-aire com a energia de seguretat

La companyia ha finalitzat un pilot per a l'ús de noves fonts renovables als seus emplaçaments

Per

Bolsamania | 28 nov, 2022

Cellnex, en col·laboració amb l'empresa Phinergy, ha finalitzat amb èxit una prova pilot per testar i validar l'ús de bateries d'alumini-aire com a energia de suport als seus emplaçaments. El pilot, dut a terme a prop del Parc Natural de les Llacunes de Ruidera a la província d'Albacete (Espanya), "ha consistit a substituir un grup electrogen dièsel per aquestes noves bateries d'alumini-aire", segons ha informat la companyia en una nota de premsa.

Aquesta tecnologia desenvolupada per Phinergy emmagatzema l'energia renovable generada a centrals hidroelèctriques en blocs d'alumini, metall molt abundant a la natura, fàcil de transportar i manipular. Per generar energia, "l'alumini es combina amb l'oxigen de l'aire ambient, utilitzant elèctrodes d'aire d'última generació, en un procés totalment silenciós i que no genera cap tipus d'emissió ni contaminació". Quan l'energia emmagatzemada a l'alumini s'ha consumit, com a resultat final s'obté "un òxid d'alumini que pot ser processat novament per convertir-lo en alumini, tancant el cicle sense generar cap mena de residu contaminant".

El mòdul de bateria alumini-aire emprada al pilot subministra una potència de 4kW, "prou per alimentar una infraestructura de telecomunicacions de mida mitjana durant aproximadament 20 hores". De fet, Cellnex ha destacat que durant la fase de proves se n'ha validat el funcionament per al cas d'ús de talls de subministrament elèctric que han anat des dels 20 minuts fins a les 10 hores de manera ininterrompuda.

"Una vegada finalitzat el pilot ia la vista dels resultats, el sistema de bateria d'alumini s'ha mantingut a l'emplaçament, amb l'objectiu de convertir-lo en el sistema normal de suport d'energia i continuar avaluant la seva incorporació potencial a les solucions tecnològiques que Cellnex pugui utilitzar als seus emplaçaments", han assenyalat des de la companyia.

Últimas noticias