Cara i creu: Morgan Stanley aposta per BBVA i deixa de banda Santander

El banc nord-americà eleva el consell sobre el banc basc i el redueix per al càntabre

Per

Bolsamania | 12 nov, 2021

Cara i creu per a BBVA i Santander a la borsa. Els analistes de Morgan Stanley han elevat el consell sobre el banc basc fins a sobreponderar des de neutral i el preu objectius fins als 7,30 euros per acció des dels anteriors 6,50 euros.

En canvi, han reduït el consell sobre l'entitat càntabra fins a neutral des de sobreponderar i la valoració de les seves accions fins als 3,80 euros per acció des dels 4 euros anteriors.

La valoració de Morgan Stanley és un reflex fidel de la realitat del mercat, ja que les accions de BBVA s'han revalorat el doble que les de Santander des del començament d'any, pel fet que el banc presidit per Carlos Torres ofereix actualment una rendibilitat per dividend molt més gran, gràcies al programa de recompra d'accions engegat després de la venda del seu negoci als Estats Units.

"Tècnicament parlant, el gràfic de BBVA convida a continuar sent més optimistes a mitjà i llarg termini, que amb el de Santander. És cert que l'entitat càntabra va superar a finals d'abril la directriu baixista dels darrers tres anys i mig i des de llavors el tenim desplegant un moviment lateral. Que tampoc és poca cosa," comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El cas és que BBVA va confirmar en espelmes mensuals recentment per sobre de la directriu baixista principal, aquella amb origen als màxims històrics del 2007 als 9,42 euros. És més, resulta que Santander cotitza a un 75% dels màxims històrics (5,57) vs. el 54% del BBVA (9,42)," afegeix aquest expert.

La raó fonamental per explicar aquesta divergència és l'excés de capital que encara té BBVA. FundNews publica aquest divendres que el banc disposa d'un excés de capital de 3.600 milions d'euros, la destinació del qual serà explicada al mercat el Dia de l'Inversor del proper 18 de novembre.

Els analistes de JP Morgan esperen que es destini majoritàriament a augmentar la retribució als accionistes a mitjà termini, cosa que explica l'excel·lent comportament borsari de BBVA davant de Santander, el seu rival històric a Espanya.

Últimas noticias