CaixaBank rebaixa el seu ERO a 7.791 treballadors, 500 menys, i ofereix recol·locacions externes

El banc intenta mitigar les reticències dels sindicats a les condicions inicials

Per

Bolsamania | 27 abr, 2021

CaixaBank ha rebaixat el seu macro ERO a 500 treballadors, fins als 7.791 treballadors; i ha ofert recol·locar externament tots els treballadors afectats. El banc intenta així mitigar les reticències dels sindicats a les condicions inicials plantejades, i que els treballadors consideren molt allunyades de les seves expectatives.

No és una tàctica nova, ja que recol·locar els treballadors sortints és una pràctica habitual en altres processos d'ERO bancaris. La novetat és que no tindrà data de venciment i serà proposat al 100% dels treballadors implicats.

Durant la reunió, que s'està celebrant aquest dimarts a Barcelona, ​​la direcció del banc també ha proposat reubicar 500 dels afectats en empreses filials, un important percentatge d'ells a CaixaBank Tech, la filial tecnològica que gestiona la infraestructura d'IT de l'entitat i desenvolupa projectes relacionats amb la transformació digital.

Els sindicats s'han oposat frontalment a les condicions ofertes. UGT ha assenyalat que es pretén "pagar la factura de la fusió i de la pandèmia a costa de la plantilla, aprofitant un ERO per causes organitzatives per retallar les nostres condicions laborals i amb unes condicions de sortida indignes i miserables".

Per la seva banda, des de Comissions Obreres afirmen que "reclamem reduir el nombre d'afectats, millorar les condicions de sortida, garantir la voluntarietat i un acord d'homologació de condicions". L'ERO afecta sobretot a Madrid, Barcelona i València.

Segons ha declarat a Cinco Días el seu secretari general de Serveis, José María Martínez, "acabem de començar a negociar, però estem disposats a fer mobilitzacions, aturades, i fins i tot portar els ERO als tribunals, a veure com els justifiquen".

L'entitat justifica l'Expedient de Regulació d'Ocupació per "motius productius i organitzatius, a causa de les duplicitats i sinergies derivades de la fusió i les circumstàncies actuals de mercat". El banc té l'objectiu que la voluntarietat sigui el criteri preferent d'adscripció al procés, que afecta totes les unitats.

Últimas noticias