CaixaBank, Lloyds i ABN, els tres bancs que prefereix Barclays per bregar amb el virus

BBVA i Lloyds són els bancs que més han provisionado per fer front al coronavirus

Per

Bolsamania | 12 mai, 2020

En aquest moment, amb el mercat completament condicionat per la crisi del coronavirus, els experts de Barclays creuen que cal ser "molt selectius" a l'hora d'invertir en bancs a Europa i prefereixen tres entitats, per a les quals tenen un consell de 'sobreponderar': ABN, Lloyds i CaixaBank.

La firma explica que BBVA i Lloyds són els bancs que més han provisionado per fer front sl coronavirus, mentre que BNP, Société Générale, Credit Agricole i Deutsche Bank són els que menys diners s'han reservat per a possibles problemes derivats de la pandèmia. Quant a l'impacte d'aquesta situació a la borsa, ING, Lloyds i ABN semblen ser els més castigats. Des d'una perspectiva de capital, RBS, UBS i ING apareixen com els més ben situats.

"Creiem que els inversors han de ser curosos a l'hora d'interpretar i comparar els supòsits macro que han portat als bancs a reportar les seves provisions", assenyalen des de Barclays.

Aquests experts continuen explicant que, mentre uns bancs han proveït més que d'altres, és interessant observar com, en conjunt, el nivell de les reserves per la Covid-19 és "bastant petit", entre 12.000 i 15.000 milions d'euros. "Això es deu als estímuls que s'estan injectant a les economies, que mitigaran part de les pèrdues potencials, però també podria ser que els bancs s'hagin d'enfrontar en algun moment a elevats costos", avisen.

Barclays afegeix que "el risc clau en aquesta anàlisi és la base per estimar les pèrdues futures. En aquesta etapa, encara no és clar quina serà l'experiència real de les pèrdues (per als bancs), amb una possible recessió econòmica molt aguda al 2020, i la recuperació a partir d'aleshores", conclouen aquests analistes.

Últimas noticias