Botí demana que els fons europeus per ajudar les pimes "arribin com més aviat millor"

Ha defensat que les ajudes impulsin la transició cap a una economia verda

Per

Europa Press | 16 nov, 2020

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha reivindicat que els fons europeus arribin al més aviat possible per donar solvència i viabilitat a les pimes i impulsar-les definitivament cap a la digitalització, a més de concretar la transició cap a una economia verda.

Durant la seva intervenció en la jornada 'Una qüestió de fons: el fons europeu de recuperació i sostenibilitat', organitzada per Women Action Sustainability (WAS), Botí ha sol·licitat la col·laboració tant del sector públic com del privat per dur a terme reformes estructurals que renovin el model productiu espanyol i impulsin un creixement més sostenible i inclusiu.

La presidenta del Santander ha festejat que els fons europeus permetran a Espanya concentrar-se en dos objectius encaminats cap a la recuperació: el suport a les pimes i l'acceleració d'una transició econòmica verda. En relació a les pimes, ha ressaltat que són les empreses més perjudicades per la pandèmia i que gran part de l'ocupació en l'economia espanyola depèn d'elles, per la qual cosa ha demanat que els fons europeus "arribin com més aviat millor per donar suport a la seva solvència i que siguin viables en el món post Covid".

Botí ha aclarit que aquests fons europeus "han de donar aquest impuls definitiu per a la digitalització de les pimes. Els bancs hem tingut un paper important en aquesta fase de la pandèmia per protegir a les empreses (...) i ara el que necessitem és reforçar la col·laboració públic-privada per a capitalitzar les empreses que tenen capacitat per invertir, créixer i generar ocupació".

En referència a la transició cap a una economia verda, la presidenta del banc ha afirmat que els fons europeus són una ocasió per definir la transició. "Necessitem un llenguatge i un marc comú i global per a poder tenir clara el full de ruta que ens permeti reportar de manera homogènia i més transparent, per abordar els reptes i aprofitar les oportunitats que existeixen per transformar-nos", ha declarat.

Ana Botín ha aprofitat la seva intervenció per a manifestar el seu compromís de donar suport a la transició cap a una economia verda i aconseguir els objectius de l'acord de París mitjançant idees i recursos. Ha destacat la importància d'iniciatives com WAS, que contribueixen al canvi cap a "un futur millor, més sostenible i inclusiu".

Ha valorat en última instància que "les dones estem al capdavant de companyies, presents en els consells d'administració, i no cal explicar per què. Perquè és el lògic, el racional, la qual cosa ens interessa a tots. Però queda molt per fer i, per a això, iniciatives com WAS són clau".

Últimas noticias