Bankinter repercutirà la Taxa Tobin als clients si acaba imposant-se

El Govern de Pedro Sánchez podria tornar a plantejar-la si guanya les eleccions

Per

Bolsamania | 22 oct, 2019

BANKINTER

17:35 17/05/24

  • 7,69
  • 2,37%0,18
  • Max: 7,69
  • Min: 7,53
  • Volume: -
  • MM 200 : 6,07

Bankinter ha manifestat en múltiples ocasions la seva disconformitat amb la Taxa Tobin, de buscar gravar la compravenda d'accions d'empreses espanyoles, i aquest dimarts el banc ha recalcat que la traslladarà als clients si finalment s'acaba imposant. Durant la conferència amb motiu del 20è aniversari del Broker Bankinter, Marta Centeno, director de Productes, Mercats i Desenvolupament Corporatiu de l'entitat, ha dit també que l'impacte d'aquesta taxa a Bankinter no seria significatiu.

"Bankinter traslladarà la Taxa Tobin al client si la regulació ho permet. Si no, l'assumirà el banc", ha afirmat Centeno. "Per a una entitat com Bankinter, l'impacte de la Taxa Tobin no seria massa elevat", ha afegit.

"Bankinter traslladarà la Taxa Tobin al client si la regulació ho permet. Si no, l'assumirà el banc"

El govern de Pedro Sánchez va incloure aquest impost -el tipus de gravamen seria del 0,2%- en el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat, però finalment els plans al respecte van quedar al 'limbo' a l'espera el que succeeixi després de les eleccions del 10 de novembre, especialment si torna a guanyar el PSOE.

Bankinter ha explicat en diferents moments que, com els recaptadors de la Taxa Tobin serien els brokers que mitjancen la compravenda d'accions, aquests no tindrien més remei que repercutir-l'hi al client. Segons l'entitat, aquest encariment del servei de la compra d'accions d'empreses espanyols podria provocar que es desviessin les inversions cap a altres borses i valors en no existir una legislació al respecte harmonitzada en el conjunt de la Unió Europea (UE). Només alguns països, com França, Itàlia i Bèlgica, tenen una norma similar.

EL NOSTRE CLIENT ÉS "MOLT MÉS EXQUISIT"

El Broker Bankinter va saltar al mercat l'octubre de 1999 i avui en dia més de 100.000 clients actius el fan servir com a intermediari. El seu punt fort en la seva estrena va ser la tarifa plana de 7 euros que, 20 anys després, s'ha elevat fins als 8 euros. Tot i que la competència ha anat en augment i malgrat l'agressivitat d'aquesta -amb brokers que ofereixen els seus serveis totalment franc- Bankinter segueix defensant la seva fortalesa. "Nosaltres no anem a perdre gens de qualitat", ha assegurat aquest dimarts Rafael Serrano, director de renda variable de l'entitat.

"El nostre client és un client amb un perfil molt més exquisit. Hi ha molts 'players' que no estan preparats, com quan has de parlar amb algú que és a l'estranger en un altre idioma per solucionar un problema", ha explicat Serrano.

Rafael Serrano ha reconegut que estan preparats per competir, tot i que alhora assumeix que la pressió dels marges en el negoci dels brokers és una realitat. "La diferència està en el valor afegit que li dones al client. Tots els brokers no són iguals", remarca.

El broker Bankinter ha celebrat els seus 20 anys amb el llançament d'una app que facilita l'operativa borsària a través del mòbil. A més, va introduint i anirà introduint noves possibilitats en funció de les demandes dels clients. Així, ha implementat la possibilitat d'operar futurs mini sobre índexs nord-americans (S&P, Nasdaq, Rusell i Dow Jones) i, a mitjans de novembre, té previst incloure l'operativa de futurs sobre matèries primeres (or, plata i coure).

El mercat d'ETF també representa un segment important per al broker. "Estem aconseguint un creixement del 50%-60% cada any en el volum negoci d'ETF. És una part del negoci cada vegada més atractiva per a nosaltres", apunta Serrano, que reconeix que el món dels ETF encara té molt recorregut a Espanya.

Últimas noticias