Bankia cau amb força: Credit Suisse retalla el preu objectiu a 1,90 euros

Des dels 2,10 euros anteriors

Per

Bolsamania | 29 oct, 2019

BANKIA

17:35 26/03/21

  • 1,78
  • 2,65%0,05
  • Max: 1,80
  • Min: 1,74
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,34

Després dels descensos que va registrar durant la passada jornada després d'anunciar els seus comptes, Bankia reprèn les fortes caigudes aquest dimarts (cedeix més d'un 3%) després que Credit Suisse n'hagi retallat el preu objectiu fins als 1,90 euros des dels 2,10 euros. Malgrat tot, encara li segueix veient un potencial del 12% des dels seus preus actuals de cotització d'1,7 euros.

Bankia va anunciar aquest dilluns una caiguda en el seu benefici net fins al setembre del 22,6%, fins als 575 milions, a causa del menor resultat en la venda de les carteres de renda fixa (ROF) i del repunt de les provisions associades a l'acceleració del ritme en la reducció de dubtosos.

El marge d'interessos s'ha situat als 1.520 milions d'euros entre gener i setembre, un 1,4% menys que un any abans. Durant el tercer trimestre de l'any, el marge d'interessos s'ha situat als 502 milions, amb una alça de l'1,5% sobre el mateix període de l'any passat.

El marge brut ha quedat als 2.546 milions d'euros (-5,9%), mentre que les despeses d'explotació s'han reduït un 2,3% durant els primers nou mesos de l'any, fins als 1.370 milions d'euros, fruit de la materialització de les sinergies generades després de la integració amb BMN.

L'entitat va dir que no es planteja cap fusió -el mercat especula amb una operació corporativa amb Sabadell o BBVA- i va reconèixer que els tipus d'interès 'ultrabaixos' tenen un impacte negatiu de 500 milions en els seus comptes.

RECOMPRA D'ACCIONS

Bolsamanía publica aquest dimarts que l'entitat manté el seu objectiu de distribuir un dividend de 2.500 milions fins al 2020 a través d'un payout del 50% i un repartiment del seu excés de capital.

Per assolir aquest objectiu sense posar en risc un altre dels seus compromisos, la via principal és la generació orgànica de capital, però Bankia disposa d'un "menú obert" d'opcions, entre les quals es troba la recompra d'accions ('buy back').

"Tenim diferents opcions: el dividend ordinari que paguem cada any, la possibilitat de repartir un dividend extraordinari o la possibilitat de fer 'buy backs'", va dir aquest dilluns José Sevilla, conseller delegat de Bankia, durant la presentació de resultats de l'entitat.

Últimas noticias