ArcelorMittal s'alia amb Casa dos Ventos per a un projecte eòlic de 800 milions

El projecte es desenvoluparà al Brasil i serà per un total de 554 MW

Per

Bolsamania | 18 abr, 2023

La filial brasilera d'ArcelorMittal ha constituït una 'joint venture' amb la companyia promotora i productora d'energies renovables brasilera Casa dos Ventos per desenvolupar un projecte d'energia eòlica de 554 megawatts (MW) al país. El projecte, valorat en 800 milions de dòlars, servirà per cobrir "una part considerable" de les necessitats futures d'electricitat d'ArcelorMittal Brasil.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el grup siderúrgic en un comunicat, en què explica que ArcelorMittal Brasil tindrà una participació del 55% a la 'joint venture', mentre que Casa dos Ventos en tindrà el 45% restant. L'operació, ha detallat la companyia, va ser aprovada per l'autoritat antimonopoli brasilera el 13 d'abril passat i es completarà els propers 15 dies.

Segons ArcelorMittal, el projecte "té per objectiu garantir i reduir les emissions de carboni d'una part considerable de les necessitats futures d'electricitat d'ArcelorMittal Brasil". En concret, s‟estima que proporcionarà el 38% de les necessitats totals d'electricitat de la filial brasilera d'ArcelorMittal per al 2030.

Així mateix, a la nota s'especifica que la 'joint venture' es comptabilitzarà pel mètode de posada en equivalència i la inversió total d'ArcelorMittal en capital pujarà a uns 150 milions de dòlars.

El projecte, anomenat Babilonia, estarà situat a la regió central de Badia, al nord-est del Brasil. L'emplaçament s'ha triat per diversos avantatges competitius, com ara els factors de càrrega previstos d'alta capacitat (superiors al 50%) i la curta distància (23 quilòmetres) per connectar-se a la xarxa elèctrica nacional, ha explicat ArcelorMittal, que ha remarcat que existeix la possibilitat d'ampliar la capacitat del projecte afegint-hi 100 MW més d'energia solar.

El projecte es troba actualment a la fase de tramitació dels permisos mediambientals i reglamentaris i es preveu que les obres de construcció comencin a finals d'aquest any i la posada en servei operativa el 2025. ArcelorMittal Brasil subscriurà amb la 'joint venture' un contracte de compravenda d'electricitat de 20 anys de durada.

Aditya Mittal, conseller delegat d'ArcelorMittal, ha destacat que la col·laboració amb un operador de transició energètica com Casa dos Ventos s'aprofitarà "el favorable clima brasiler per a la generació d'energia renovable" i la companyia avançarà "més ràpidament" cap als objectius climàtics.

"A més de tenir sentit des del punt de vista climàtic, aquest projecte té sentit des del punt de vista financer i operatiu" ja que "redueix els costos de l'electricitat i proporciona seguretat energètica al nostre negoci brasiler, a més d'oferir una rendibilitat constant i atractiva a llarg termini", ha afegit el directiu.

Per la seva banda, Jefferson de Paula, president d'ArcelorMittal Brasil, ha dit que “a més de la recent adquisició de CSP, tenim en marxa diversos projectes de creixement orgànic downstream que amplien la nostra empremta i milloren la nostra capacitat de fabricar productes de més valor afegit. Aquests plans d'expansió conduiran a un augment natural de les nostres necessitats energètiques”, ha afirmat, i aquest projecte “ens ajudarà a preparar-nos per al futur, assegurant les nostres necessitats energètiques a llarg termini de manera responsable, sostenible i rendible”.

Últimas noticias