Applus compra la canadenca QPS per 42 milions d'euros

La inversió és finançada amb la liquiditat existent, i es traduirà en un increment del benefici per acció

Per

Bolsamania | 01 des, 2020

Actualitzat : 10:00

APPLUS SERVICES

17:35 17/05/24

  • 12,72
  • 0,16%0,02
  • Max: 12,76
  • Min: 12,68
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,53

Applus+ ha anunciat l'adquisició de QPS Evaluation Services Inc (QPS) als socis fundadors, per un pagament inicial de 65 milions de dòlars canadencs (uns 42 milions d'euros) lliures de deute i caixa, segons ha informat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'operació preveu un pagament variable que es faria efectiu el 2024 i que està subjecte a l'acompliment d'uns determinats objectius financers. QPS formarà part de la Divisió Laboratories.

L'abast global de la companyia creixerà significativament en combinar-se amb Applus+, segons ha explicat l'empresa. La inversió serà finançada amb la liquiditat existent, i es traduirà en un increment del benefici per acció.

Les vendes de QPS el 2019 van ser aproximadament de 16 milions d'euros, després de créixer orgànicament per sobre del 10% durant tot l'any. La disrupció causada pel coronavirus va suposar una lleugera correcció en les vendes de la companyia, que s'espera que tornin al fort creixement a curt i mitjà termini. A causa de la naturalesa molt especialitzada de les seves activitats, una proposta de valor sòlida, les altes barreres d'entrada i la seva excel·lent reputació, gràcies a un servei excepcional i gran habilitat tècnica, QPS és un negoci molt rendible amb marges significativament superiors als de la Divisió Laboratories.

"Ens complau poder continuar amb la nostra estratègia d'adquisicions després de les recents i exitoses incorporacions de Reliable Analysis i Besikta. QPS és una excel·lent empresa que encaixa perfectament en Applus+ i que s'alinea amb la nostra estratègia de creixement per convertir la Divisió Laboratories en un proveïdor global d'inspecció, assajos i certificació", ha assenyalat el conseller delegat d'Applus+, Fernando Basabe.

Últimas noticias