Ana Botín (Santander) lamenta que "cada dia que no s'obre" es perden llocs de feina

Demana la recuperació de l'activitat econòmica però respectant les condicions de seguretat

Per

Bolsamania | 01 jun, 2020

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ho té clar: cada dia que no s'obre s'estan perdent ocupacions a Espanya. Per això, demana recuperar l'activitat economia del país, sempre que es respectin les condicions de seguretat.

Així ho ha afirmat Botín durant la seva assistència al ple extraordinari de la Cambra de Comerç d'Espanya, presidit pel rei, Felip VI.

"Els espanyols hem estat responsables quedant-nos a casa, i estic segura que serem responsables a l'hora de sortir-ne", ha assegurat Botín durant la seva intervenció.

La presidenta del Santander s'ha referit, d'altra banda, al curs accelerat de digitalització que han hagut de fer els bancs a causa de la pandèmia: "Hem vist en tres mesos canvis que haurien trigat anys".

Al seu torn, Botí ha reclamat tancar la bretxa digital per a les famílies vulnerables i Pimes, perquè "si no sobrevius avui, no hi ha pla a dos o tres anys", ha sostingut. En aquest sentit, la presidenta de Banc Santander ha demanat desenvolupar plans estructurals a dos o tres anys, però també d'altres a molt curt termini per evitar la desaparició de moltes petites empreses.

"Hi ha empreses que cada dia desapareixen si no aconsegueixen vendre. Les grans sobrevivim, guanyarem més o menys, però les petites moren. Cal ajudar en el tema digital les persones que s'estan quedant enrere i al mateix temps comptar amb un pla més estructural. Si no sobrevius avui, no hi haurà un pla a dos o tres anys", ha advertit.

Botín també ha reclamat plans de xoc en matèria educativa davant l'acceleració del canvi en la societat. "Crec que hem fet una gran feina a Espanya en el tema de la formació durant els últims anys i és hora de fer el següent salt. Ja no és només importantíssim, sinó també urgentíssim; hi ha molta gent que s'està quedant enrere, hem de fer un esforç molt important i pensant a curt termini", ha alertat la presidenta del Santander, que advoca per invertir més recursos a tots els nivells d'educació.

Últimas noticias