Abengoa es dispara en borsa després de l'acord amb els seus creditors

L'import total del diner nou que es deixarà al grup puja a 1.169,6 milions d'euros

Per

Bolsamania | 11 ago, 2016

Actualitzat : 09:44

Abengoa ha tancat el seu acord de rescat amb un grup d'inversors i un altre de creditors, incloent entitats bancàries i tenidors de bons emesos pel grup, per a la reestructuració del seu deute financer i la seva recapitalització, que suposarà una injecció de diners nou al grup d'uns 655 milions d'euros, segons ha informat la companyia aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'import total dels diners nous que es deixarà al grup puja a 1.169,6 milions d'euros, quantitat que inclou els imports refinançats dels préstecs rebuts pel grup al setembre i desembre de 2015 i al març de 2016, uns 515 milions d'euros . Aquest finançament tindrà un rang superior al deute preexistent i es dividirà en diferents trams.

TRES TRAMS

L'import total del diner nou que es deixarà al grup puja a 1.169,6 milions d'euros

En concret, el primer tram puja a 945,1 milions d'euros, amb venciment màxim de 47 mesos que comptarà amb garanties reals sobre determinats actius, incloent entre d'altres el projecte A3T a Mèxic i les accions d'Atlantica Yield, propietat del grup de enginyeria i energies renovables. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 30% del nou capital social d'Abengoa després de la seva reestructuració.

L'import del segon tram serà de 194,5 milions d'euros, amb venciment màxim de 48 mesos garantit amb, entre d'altres, determinats actius del negoci d'enginyeria. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 15% del nou capital social d'Abengoa després de la seva reestructuració.

El tercer tram es tracta d'una línia de crèdit contingent que puja a un import màxim de 30 milions d'euros, amb venciment de 48 mesos que comptarà amb garanties reals sobre determinats actius incloent, entre d'altres, el projecte A3T a Mèxic i les accions d'Atlantica yield, propietat de la companyia, i la finalitat exclusiva d'assegurar finançament addicional per a la finalització de la construcció del projecte A3T. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 5% del nou capital social d'Abengoa.

307 MILIONS DE NOUS AVALS

A més, l'import de les noves línies d'avals puja a 307 milions d'euros i les entitats finançadores tindran dret a rebre un 5% del nou capital social d'Abengoa, que cotitza en borsa amb pujades superiors al 9%, després de la seva reestructuració. En aquest sentit, la proposta de la mateixa consisteix a aplicar una quitança del 97% del seu valor nominal, mantenint-se el 3% restant amb venciment a 10 anys, sense meritació anual d'interessos i sense possibilitat de capitalització.

Aquells creditors que s'adhereixin a l'acord podran optar per capitalitzar un 70% de l'import dels crèdits, rebent a canvi un 40% del capital social de la Nova Abengoa. En aquest cas, el 30% restant del nominal del deute preexistent serà refinançat mitjançant nous instruments de deute que substituiran els preexistents i que tindran la condició de sènior o júnior en funció de si aquests creditors participen o no en els trams de diners o avals nous.

L'import de les noves línies d'avals puja a 307 milions d'euros

Aquests instruments han de tenir venciment de 66 i 72 mesos, respectivament, amb possibilitat de pròrroga fins a 24 mesos addicionals, i meritació anual d'interessos de l'1,50% (0,25% de pagament en efectiu i 1,25% de capitalització o pagament en efectiu únicament sota certes condicions).

L'instrument júnior podria ser objecte d'una posterior reducció (que en cap cas podrà ser superior al 80% del valor nominal inicial anterior a la capitalització abans esmentada) en cas que per materialització de contingències l'import del deute antic refinançat (després de la capitalització del 70% anteriorment referida) excedeix de 2.700 milions d'euros.

ELS ACCIONISTES REBRAN UN 5% DEL CAPITAL SOCIAL

En acabar el procés de reestructuració, els actuals accionistes de la Societat ostentarien una participació del 5% en el capital social. Eventualment, i instrumentat a través de warrants, podrien augmentar aquesta participació en un percentatge a acordar no superior a un 5% addicional, en cas que, en un termini de 96 mesos, s'hagi satisfet íntegrament tant les quantitats degudes en virtut del nou finançament que aporti en el marc de la reestructuració com el deute existent (tal com hagi estat reestructurada), incloent els seus costos financers.

Es preveu així mateix la submissió a la Junta General d'Accionistes de la Societat de la proposta per unificar en una sola les dues classes d'accions existents en l'actualitat, si bé no es tracta d'una condició necessària de l'acord de reestructuració.

GONZALO URGQUIJO, ASSESSOR INDEPENDENT

La Societat ha designat Gonzalo Urquijo Fernández de Araoz com a assessor independent

En aquest context i fins a la implementació de la reestructuració, la Societat ha designat a Gonzalo Urquijo Fernández de Araoz com a assessor independent, sense funcions executives, del consell d'administració en assumptes relacionats amb el pla de viabilitat i el seguiment del compliment de les condicions precedents .

Abengoa i els seus assessors (Lazard, Cortés Advocats), juntament amb els assessors financers de les entitats financeres i titulars de bons (KPMG i Houlihan Lokey, respectivament), celebraran una conferència telefònica el dimarts 16 d'agost de 2016 a les 6.00 pm hora de Madrid, les 12.00 pm hora de Nova York, per donar una visió general del Pla de Viabilitat Actualitzat i els termes de l'acord de reestructuració assolit.

Últimas noticias