Yellen insisteix en la necessitat d'estímuls i considera la inflació un risc controlable

"El preu de fer molt poc és molt més alt que el preu de fer alguna cosa gran"

Per

Bolsamania | 19 feb, 2021

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, va dir aquest dijous que segueix sent necessari un gran paquet d'estímul perquè l'economia torni a estar a ple rendiment, tot i que fa la impressió que el creixement està començant més ràpid del previst pel 2021.

En una entrevista a CNBC, la principal funcionària econòmica del govern de Joe Biden va declarar que la proposta d'1,9 mil milions de dòlars en estímuls podria ajudar als Estats Units a tornar a la plena ocupació en un any.

"Creiem que és molt important tenir un gran paquet (que) abordi el dolor que això ha causat: 15 milions de nord-americans endarrerits en el pagament del lloguer, 24 milions d'adults i 12 milions de nens que no tenen prou per menjar, petites empreses que fracassen...", va dir Yellen a Sara Eisen a Closing Bell.

"Crec que el preu de fer molt poc és molt més alt que el preu de fer alguna cosa gran. Creiem que els beneficis superaran amb escreix els costos a llarg termini", va afegir.

NO LI PREOCUPA LA INFLACIÓ

Yellen va afegir que no li preocupa que tota la despesa pública pugui causar inflació en el futur.

"La inflació ha estat molt baixa durant més d'una dècada, i se sap que és un risc, però és un risc que la Reserva Federal i altres tenen eines per abordar", ha apuntat. "El major risc és el de deixar cicatrius a la gent, que aquesta pandèmia es cobri un peatge permanent de per vida en les seves vides i mitjans de subsistència".

Els seus comentaris es produeixen en un context de millora del panorama econòmic als EUA a mesura que la pandèmia de Covid-19 es disminueix.

Últimas noticias