Sánchez anuncia un bo jove d'habitatge amb ajudes de 250 euros mensuals

Destinat als que tinguin entre 18 i 35 anys i amb ingressos anuals inferiors a 23.725 euros

Per

Bolsamania | 05 oct, 2021

El Govern posarà en marxa un bo jove d'habitatge amb ajudes de 250 euros mensuals als que tinguin entre 18 i 35 anys i les rendes de treball i ingressos anuals dels quals siguin inferiors als 23.725 euros, segons ha donat a conèixer aquest dimarts el president Pedro Sánchez.

La mesura, que durarà dos anys, forma part de la primera Llei estatal d'habitatge, que s'aprovarà durant les properes setmanes, acordada entre PSOE i Unides Podem i que està inclosa a l'acord dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) pel 2022 que s'aprovaran el proper dijous 7 d'octubre durant un Consell de Ministres extraordinari.

El Govern, a més, obrirà línies de subvenció de fins al 40% del lloguer per a famílies vulnerables i s'oferirà cobertura jurídica a l'habitatge social i protegit. "Destinarem una política pública per reduir l'edat d'emancipació tan insuportablement alta al nostre país perquè els joves puguin accedir a un habitatge de lloguer digne amb el suport i ajuda de l'Administració General de l'Estat", ha expressat Sánchez.

"Donarem la mà a la generació més jove del nostre país amb mesures importants en relació a la política del habitatge", ha assegurat, per la seva banda, la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, que ha anunciat una inversió de 1.000 milions per a la construcció de "fins a 20.000 nous habitatges per a lloguer social".

En matèria d'habitatge, Sánchez també ha informat aquest dimarts que el Govern destinarà 6.820 milions d'euros per a la rehabilitació i creació d'habitatges públics. "La Llei d'Habitatge serà la primera llei estatal d'habitatge de la democràcia. Reduirem els preus de lloguer i incrementarem el parc públic d'habitatge i lloguer", ha dit el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños.

A més, la Llei estatal d'habitatge inclourà un paquet "molt potent de bonificacions fiscals per als propietaris" en la Llei d'Habitatge "per incentivar la reducció dels preus de lloguer" que poden arribar fins i tot al 90% de bonificació de les rendes que obtinguin, ha afegit Bolaños.

Últimas noticias