Rajoy es "retracta" de les seves polèmiques paraules sobre la bretxa salarial

El president del Govern apel·la ara a la responsabilitat dels que paguen els sous

Per

Europa Press | 30 gen, 2018

El president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha retractat aquest dimarts de les seves polèmiques declaracions sobre la bretxa salarial. La setmana passada, en una entrevista a Onda Cero, en ser preguntat per aquesta qüestió va dir que l'executiu no tenia intenció en regular al respecte. "No ens fiquem ara en això", va afirmar, creant una gran controvèrsia i malestar. Per això ha decidit retractar-se, alhora que s'ha compromès a donar "totes les batalles" per reduir la discriminació salarial. Ha aprofitat també per apel·lar a la responsabilitat dels empresaris "perquè siguin justos i equitatius".

"M'he retractat, ni poc ni molt, m'he retractat i si m'han entès malament o m'he expressat malament no tinc cap problema a retractar-me"

"M'he retractat, ni poc ni molt, m'he retractat i si m'han entès malament o m'he expressat malament no tinc cap problema a retractar-me", ha admès Rajoy en una entrevista a TVE després de ser preguntat per les seves declaracions, en què descartava adoptar mesures legals per impedir la discriminació salarial a les empreses i va expressar el seu desig de "no ficar-se en això".

El cap de l'Executiu ha recordat, però, que la legislació actual "no permet que a la mateixa feina i el mateix nombre d’hores hi hagi diferent sou". En aquest sentit, ha recordat la tasca de la Inspecció de Treball, per garantir el compliment de la llei tot i que ha admès la dificultat per resoldre tots els casos.

"La Inspecció de Treball és com la Inspecció d'Hisenda, resol moltes coses però no pot resoldre el 100 per cent", ha remarcat Rajoy, que ha apel·lat "a la gent que paga els sous perquè compleixi amb el seu país i que sigui just i equitatiu". En la seva opinió, "la gent ha de ser conscient quins són les seves obligacions" i ha reconegut la importància que "associacions i molta gent defensin aquestes posicions en públic (la igualtat salarial) perquè ajuden a veure per on cal caminar".

Ha recordat, però, que des de l'any 2012 ha baixat quatre punts la desigualtat salarial i "Espanya es troba en millor situació que França o el Regne Unit i millor que la mitjana europea", i s'ha compromès a "seguir treballant per estar el primer i ser el millor, donant passos i posant-hi tot l'esforç".

I, en relació a les iniciatives que han adoptat altres països com Islàndia o Alemanya, ha incidit que per la seva banda prendrà "qualsevol mesura que serveixi per fer justícia en aquest assumpte".

Quant a l'atur convocat pels sindicats per al 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, Rajoy s'ha limitat a reafirmar-se en la voluntat del Govern de treballar per reduir la bretxa salarial. "Poden convocar una vaga i nosaltres seguirem treballant perquè aquesta discriminació sigui cada vegada menor", ha conclòs.

Últimas noticias