Els espanyols comprem menys oli i paper higiènic i puja un 78% la cervesa

Per

Europa Press | 23 mar, 2020

Els espanyols han moderat la seva cistella de la compra en l'actual context de consum marcat per la crisi del coronavirus i han rebaixat l'adquisició d'oli, preparats i paper higiènic, mentre que la cervesa ha augmentat un 78% les seves vendes, segons l'anàlisi setmanal de Gelt.

Una vegada realitzada la denominada 'compra de búnquer', un aprovisionament que té com a objectiu neutralitzar la por i garantir els queviures durant un període d'aïllament a casa, els articles no peribles i alguns com el paper higiènic cedeixen pas i baixen en el global d'operacions.

Després d'analitzar les compres als supermercats durant la primera setmana de confinament, els productes de neteja són els que no falten en cap operació, seguits de conserves, llegums, plats preparats i arròs.

Entre els productes el consum dels quals s'incrementa hi ha la cervesa (+78%), netejadors (+34%), alcohol (+24%) i les conserves (+23%), mentre que baixen l'oli (-58%), els plats preparats (-48%), l'arròs (-46%), les llegums (-42%), la llet en pols (-36%), l'amoníac (-33%), la pasta (-33%), el paper higiènic (-10%) i el lleixiu (-8%).

"Després d'unes primeres compres motivades per la por com a reacció al confinament, ara els ciutadans hem assumit i desdramatitzat la situació, i comencem a gestionar el nostre consum de forma més racional. L'acumulació no té sentit amb el proveïment garantit, i els ciutadans aniran normalitzant el seu consum", ha destacat el conseller delegat i confudador de Gelt, Carlos Prieto.

Últimas noticias