L'ocupació privada perd força als Estats Units, segons les dades d'ADP

La xifra del maig, 128.000, se situa molt per sota de les estimacions

Per

Bolsamania | 02 jun, 2022

L'ocupació al sector privat dels Estats Units va augmentar en 128.000 llocs de treball al maig, segons l'informe de la consultora privada ADP. La xifra ha estat molt per sota de les estimacions del consens, que anticipaven una xifra de 300.000.

En concret, les petites empreses van rebre el cop més gran durant el mes, ja que les companyies que donen feina a menys de 50 treballadors van reduir les nòmines en 91.000. D'aquesta disminució, 78.000 acomiadaments van venir d'empreses amb menys de 20 treballadors.

"En un context d'un mercat laboral ajustat i una inflació elevada, els guanys laborals mensuals són més a prop dels nivells previs a la pandèmia", ha explicat l'economista en cap d'ADP, Nela Richardson.

"La taxa de creixement laboral de la contractació s'ha moderat a totes les indústries, mentre que les petites empreses segueixen sent una font de preocupació en la seva lluita per mantenir-se al dia amb les companyies més grans que han estat en auge darrerament", ha afegit.

La desacceleració del maig en la contractació es produeix enmig de temors d'una reculada econòmica. A més, la dada d'abril s'ha revisat a la baixa fins a 202.000 llocs de treball des de 247.000.

Per als experts de Pantheon Macroeconomics "és una clara desacceleració del ritme en els últims mesos, probablement a causa, en part, almenys, del xoc del preu de l'energia provocat per la Guerra d'Ucraïna, però no és un desastre". La dada d'ADP és un indicador avançat de l'informe d'ocupació oficial que es publicarà aquest divendres als Estats Units.

A més, les dades d'atur setmanal han mostrat que les peticions inicials de desocupació van caure fins a 200.000 des de 211.000, situant-se per sota de les 210.000 previstes. "Amb les ofertes de treball encara elevades i els acomiadaments en un mínim històric, esperem que les sol·licituds inicials es mantinguin a prop dels nivells actuals, fins i tot quan la demanda de treballadors comenci a disminuir", expliquen els analistes d'Oxford Economics.

Últimas noticias