L'atur del Regne Unit cau al 4% el novembre, la taxa més baixa en 44 anys

En total, el nombre de persones desocupades se situava en 8.650.000

Per

Bolsamania | 22 gen, 2019

La desocupació al Regne Unit va baixar el novembre fins a representar el 4%, percentatge que suposa la taxa més baixa en 44 anys. En concret, en aquest mes va haver-hi 100.000 aturats menys que durant el període entre juny i agost de 2018 i 86.000 menys que durant el mateix mes de l'any anterior. Amb això, el nombre de desocupats se situa a les 8.650.000 persones.

Segons les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS), s'estima que 32,53 milions de persones treballaven, 328.000 més que el novembre de 2017. Així, la taxa d'ocupació se situava al 75,8%, per sobre del 75,3% de l'any anterior i la més alta des que van començar les estimacions comparables el 1971.

La taxa d'ocupació se situava al 75,8%, la més alta des que van començar les estimacions comparables

Per la seva banda, els ingressos setmanals mitjana dels empleats al Regne Unit en termes nominals, és a dir, no ajustats per la inflació de preus, van augmentar en un 3,3% sense incloure els bons, i en un 3,4%, incloent-hi els bons, en comparació amb l'any anterior. Mentrestant, les estimacions mostren que els ingressos setmanals mitjana en termes reals, és a dir, ajustats per la inflació de preus, van augmentar en un 1,1% sense incloure els bons, i en un 1,2%, incloent-hi els bons, en comparació amb 2017.

"El sòlid creixement de l'ocupació i l'acceleració dels salaris enforteixen el cas perquè el Comitè de Política Monetària (MPC) del Banc d'Anglaterra augmenti les taxes d'interès aviat, fins i tot si la perspectiva del Brexit segueix sent incerta", apunten els experts de Pantheon Macroeconomics.

Afegeixen que "és cert que el mercat laboral és un indicador endarrerit de la salut de l'economia. No obstant això, les enquestes de negocis apunten a un creixement interanual en el nombre d'empleats que es manté estable a prop de la taxa d’1,1% de novembre durant els pròxims sis mesos, cosa que hauria de garantir que la taxa d'atur es mantingui en una lleugera tendència a la baixa".

Últimas noticias