La Xina també alerta Trump i assegura que hi haurà "una resposta necessària" en cas de guerra comercial amb els EUA

El ministre de Relacions Exteriors, Wang Yi, va voler matisar que els dos països no tindrien per què ser enemics

Per

Bolsamania | 08 mar, 2018

Actualitzat : 09:59

No només Europa respon a les propostes aranzelàries de Donald Trump. Aquest dijous, la Xina ha anunciat que adoptarà una resposta necessària en cas d'una guerra comercial amb els Estats Units. D'aquesta manera ho ha declarat el ministre de Relacions Exteriors xinès, Wang Yi, segons recull Reuters, que va advertir que un enfrontament d'aquest tipus només danyaria ambdues parts.

No obstant això, Wang va voler matisar que la Xina i els Estats Units no haurien de ser rivals, i que la història mostra que les guerres comercials no són la forma correcta de resoldre els problemes. "Especialment a causa de la globalització actual, triar una guerra comercial és una prescripció errònia. El resultat només serà perjudicial", afirmava en membre del Govern xinès en paraules que recull Reuters.

"La Xina hauria d'adoptar una resposta justificada i necessària", ha afegit. El ministre de Relacions Exteriors va assegurar que la Xina té un llarg camí per recórrer cap a la modernització, i que "no necessitarà desplaçar els Estats Units".

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va expressar dimecres la seva intenció de desenvolupar un pla per reduir el dèficit comercial que hi ha entre els països en 1.000 milions de dòlars. El desequilibri en la balança comercial va créixer un 16,7% només durant el mes de gener, uns 36.000 milions de dòlars, el seu augment més ràpid des de setembre de 2015, cosa que dona a entendre que l'estratègia del líder nord-americà d’"Els EUA primer" per ara no està donant fruits.

EL PROTECCIONISME NORD-AMERICÀ ES FARÀ OFICIAL AQUESTA SETMANA

La secretària de premsa de la Casa Blanca, Sara Huckabee Sanders, va expressar les seves expectatives que les mesures aranzelàries es materialitzin abans del final d'aquesta setmana. "Preveiem que el president firmi alguna cosa abans que acabi la setmana, amb possibilitat de majors talls per a Mèxic i Canadà per a la seguretat nacional, i altres països", va dir Sanders. Fonts de la CNBC asseguren l'existència d'un debat a l'Administració per a l'adopció de més i majors mesures proteccionistes.

La sorprenent decisió del president nord-americà d'imposar mesures aranzelàries a les importacions d'acer i alumini la passada setmana va augmentar la incertesa als mercats. De la mateixa manera, els inversors observaven desolats aquest dimecres la marxa del tecnòcrata Gary Cohn del Consell Econòmic del president, després de discrepàncies amb el líder republicà pel que fa a la política comercial del país.

La Casa Blanca estaria planejant la signatura de les mesures per a aquest dijous sobre les 21:30 hora espanyola, segons apunten fonts properes a la CNBC.

Últimas noticias