• Cohn va ser el propulsor de la reforma fiscal, fins ara el gran èxit del mandat de Trump
  • L'exdirector d'operacions de Goldman Sachs va sonar com una de les grans alternatives per succeir Yellen a la Fed
  • Els mercats es contrauen després de la notícia: els futurs del Dow Jones cauen un 1,3%
gary cohn

Gary David Cohn abandona l'Administració de Donald Trump. I amb això, el sector moderat pateix una greu pèrdua. L'ex 'pes pesat' de Goldman Sachs ha dit prou després de l'anunci de la política aranzelària del president, a la qual Cohn s'hauria oposat frontalment sense èxit, després de la cortina de fervent radicalització que envolta el Consell Econòmic dels Estats Units. Així, el que va ser el gran impulsor de la reforma fiscal, principal èxit de Trump des de la seva arribada al govern, abandona la Casa Blanca amb els mercats nord-americans ja lamentant la seva marxa.

I és que tot just hores després de l'anunci, Wall Street començava a mostrar números vermells al mercat de futurs. El que va ser considerat l'escorta de la borsa de Nova York i del lliure comerç va perdre en la seva batalla contra el seu teòric subordinat Peter Navarro, conseller de Comerç, i principal defensor de la política proteccionista del qual ara el president dels EUA mostra orgullós en línia amb el seu missatge dels “EUA primer”. Alguns experts fins i tot avancen que el mateix Navarro, de perfil molt més radical, podria ser el successor de Cohn com a Conseller Econòmic, moviment que el Dow Jones observa temorosament.

El tecnòcrata de 56 anys era considerat com una de les poques veus altives de l'Administració capaç de plantar cara a la sempre incerta gestió de Donald Trump al capdavant del govern. Un fet que va quedar ratificat al passat mes d'agost, quan el membre del Consell carregava durament sobre la indiferència que el president mostrava davant els incidents racistes ocorreguts a Charlottesville, Virginia, moment quan fins i tot es va especular amb la seva dimissió.

La relació semblava reconduir-se després de la implementació de la històrica reforma fiscal de desembre, principal argument valedor de l'exbanquer al Consell, que de poc li ha servit en la seva oposició als aranzels. Cohn fins i tot va aparèixer com un dels més ferms candidats per substituir Yellen al capdavant de la Reserva Federal, encara que finalment el president Trump va acabar decantant-se per Powell. Un gest que potser podria haver aprofundit encara més la relació entre tots dos.

Cohn va entrar a formar part del Consell a petició del mateix president al gener de l'any passat, abandonant així el seu lloc de director d'Operacions a Goldman Sachs, i on molts socis fins i tot preveien el seu ascens a Conseller Delegat en pocs anys després de gairebé 3 dècades al banc. Un ascens meteòric des que, l'ara exConseller Econòmic, comencés a guanyar el seu primer sou com a camioner al seu Ohio natal.

Noticias relacionadas

contador