La inflació puja al març quatre dècimes, al 3,2%, per l'electricitat i els carburants

Mentrestant, la inflació subjacent cau dues dècimes, fins al 3,3%, el nivell més baix des del febrer del 2022

Per

Bolsamania | 27 mar, 2024

L'encariment de l'electricitat i els carburants ha contribuït especialment que la inflació s'elevi al març quatre dècimes en taxa interanual, fins a situar-se al 3,2%, segons les dades avançades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En sentit contrari destaquen els preus dels aliments i begudes no alcohòliques, que pugen menys que al mateix mes de l'any anterior.

Per la seva banda, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent, és a dir, l'índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics, disminueix al març dues dècimes, fins al 3,3%, fins al nivell més baix des del febrer de 2022. D'aquesta manera, la diferència entre la taxa general i la subjacent és d'una dècima, la menor des del novembre del 2022.

En taxa mensual, l'Índex de Preus de Consum (IPC) es col·loca sl tercer mes de l'any al 0,8%, xifra que suposa un avanç de vuit dècimes i la pujada més pronunciada des del febrer del 2023.

D'altra banda, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa al 3,2% en taxa interanual, tres dècimes per sobre que la registrada al mes anterior. La variació mensual estimada és de l'1,3%.

Últimas noticias