La Fed espera una dada d'ocupació que no variarà la seva decisió d'apujar tipus la setmana que ve

Es preveu un nombre de nòmines no agrícoles que ascendeixi a 200.000

Per

Bolsamania | 08 des, 2017

Amb permís del Brexit, l'altra cita clau per als mercats en aquest divendres atípic a Espanya (pel festiu de la Immaculada) és l'informe d'ocupació de novembre dels Estats Units que es publicarà a les 14.30h hora espanyola. La dada servirà per donar suport -o no- a la més que descomptada decisió que prendrà la Reserva Federal (Fed) dimecres que ve, quan, previsiblement, pujarà els tipus d'interès per tercera vegada en aquest any 2017.

"La batería de datos macro que se publican en EEUU, especialmente los de empleo del mes de noviembre, serán los que determinen la tendencia de cierre que adopten las bolsas occidentales esta semana", señalan los expertos de Link Securities en su informe diario.

El consens preveu una dada de nòmines no agrícoles al novembre de 200.000 (enfront de les 261.000 d'octubre) i una taxa d'atur que es mantingui al 4,1% (sense variacions respecte al mes anterior). "La lectura dels llocs de treball ha estat força forta aquesta setmana, amb l'ADP arribant al nivell dels 190.000 i les lectures setmanals d'ahir van superar les expectatives", assenyala James Hughes, responsable d'anàlisi d’AXiTrader. "Amb aquestes xifres encara en ment, podríem veure una lectura forta de les nòmines no agrícoles aquesta tarda", afegeix. Segons aquest analista, la pujada de tipus de la setmana que ve per part de la Fed tindrà lloc surti com surti aquesta dada. "Sembla que la lectura d'avui no canviaria l'opinió de la Reserva Federal sobre una pujada de tipus al desembre", assenyala Hughes.

No obstant això, el fet que aquesta dada no vagi a influir de manera significativa en la decisió de la Fed que es coneixerà dimecres que ve, no impedeix que se segueixi amb atenció. "L'atenció se centrarà en els ingressos mitjans per hores. S'espera que aquests augmentin un 2,7% enfront del 2,4% del mes anterior", expliquen des d’AxiTrader.

"Així doncs, a primera vista pot ser que (aquestes dades) no vagin a variar molt el camí de la Fed i la pujada de tipus de la setmana que ve. No obstant això, una lectura dràsticament feble aquesta tarda podria fer que els membres de la Fed qüestionin el seu següent pas", conclou Hughes.

Últimas noticias