La confiança dels empresaris alemanys es debilita el setembre

L'índex IFO disminueix a 103,7 el setembre, però supera les estimacions

Per

Bolsamania | 24 set, 2018

Actualitzat : 11:42

L'índex de clima empresarial IFO a Alemanya es va situar a 103,7 el setembre, una mica més feble que el 103,8 del mes passat, però va superar les estimacions del consens que apuntaven a un descens fins al 103,2. Mentrestant, l'avaluació econòmica actual també va millorar les estimacions i va arribar als 106,4 punts el setembre en comparació amb el 106,4 i 106,1 del mes anterior anticipats.

Pel que fa a les expectatives comercials, l'índex IFO indica que les projeccions de les empreses per als propers sis mesos van superar les expectatives, les expectatives van arribar a 101,0 el setembre davant de les expectatives de 100,2 i 101,2 registrades l'agost.

"L'economia alemanya és estable, encara que la incertesa augmenta"

"L'economia alemanya és estable, encara que la incertesa augmenta", ha dit el president d’IFO, Clemens Fuest. Aquest índex és el baròmetre econòmic alemany més important i es considera un indicador fiable per al desenvolupament dels propers sis mesos. L'enquesta ara inclou 9.000 respostes d'enquestes mensuals d'empreses de manufactura, sector de serveis, comerç i construcció.

Cal tenir en compte que recentment aquesta enquesta ha estat reponderada, "cosa que significa que els serveis són ara una porció molt més gran de l'enquesta", expliquen des de Pantheon Macroeconomics, i afegeixen que "l'índex de construcció va assolir un nou rècord històric, cosa que indica que l'activitat en aquest sector es mantindrà ferm durant el tercer trimestre, i que el creixement també serà fort fins a final d'any".

Últimas noticias