Itàlia té previst enviar dimecres a la UE un pressupost revisat

Roma i Brussel·les semblen haver acostat postures durant els últims dies

Per

Bolsamania | 07 des, 2018

La coalició governant italiana, integrada pel Moviment 5 estrelles i La Lliga, pretén enviar un pressupost revisat a la Unió Europea (UE) el proper dimecres, en vigílies de la cimera de líders del bloc que tindrà lloc la setmana que ve a Brussel·les. segons ha dit aquest divendres una font del govern.

La Comissió Europea va rebutjar el projecte de pressupost presentat per Roma, que preveu que el dèficit augmenti al 2,4% del Producte Interior Brut (PIB) l'any que ve des de l’1,8% de 2018. Brussel·les argumenta que aquests objectius incompleixen els compromisos previs de reduir el deute, que actualment supera el 130% del PIB, i per això ha proposat iniciar un procediment de dèficit excessiu contra Itàlia.

Després de setmanes de confrontació, Itàlia i la Comissió Europea han suavitzat el to i semblen haver acostat postures. Les dues parts asseguren que s'ha de trobar una solució de consens per evitar un procediment disciplinari proposat, i que podria acabar en una multa que pot arribar al 0,2% del PIB italià, és a dir, uns 3.500 milions d'euros.

D'altra banda, el ministre italià d'Economia, Giovanni Tria, ha negat aquest divendres que vagi a dimitir després de conèixer diverses notícies que apuntaven que estava a punt de renunciar en plena negociació amb Brussel·les.

Segons recull Reuters, que cita un portaveu del ministeri, el lloc de Tria no està en joc ni ell pensa anar-se'n. Cal recordar que les especulacions sobre la possible dimissió del titular d'Economia han estat constants des que el govern italià va presentar el seu pressupost per a 2019, encara que Tria no ha fet el pas i, segons sembla, aquesta vegada tampoc ho farà.

Últimas noticias